Pääsiäisviinit 2014 4/7 - Mukautuva Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2011
Pääsiäinen on Italiassa erityisen suuri juttu. Etenkin Roomassa homma lähtee iloisesti lapasesta tuhansien ihmisten ahtautuessa isolle kirkolle kuuntelemaan pannumyssypään jorinoita. Tästä inspiroituneena valitsimme Italian pääsiäisviiniksi runsaan täyteläisen ja moniulotteisen ripasson.
Rypäleet: Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
Hinta: 14,99 €
Italia, Veneto
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta
Italoviinin tunnistaa yleensä helposti jo tuoksusta. Paikallisten rypäleiden ja tuotantotapojen tuomien aromien lisäksi niissä on yleensä tiettyä maanläheistä rouheutta. Celicia Berettan Ripasso ei poikkea tästä kaavasta. Ripasso-menetelmällä kypsynyt viini on itse asiassa varsin hyvä esimerkki tästä tyylistä.
Houkuttelevan tuoksun jälkeen on hienoa huomata, että viinistä löytyy samaa fiilistä myös suussa! Maku on moniulotteinen ja siitä löytyy sopivasti rakennetta, jotta se toimii myös ruokapöydässä. Tästä pikku-Amaronesta löytyy rusinaisuutta, tummaa luumuista hedelmää, kirsikkaa ja jopa suklaisuutta. Menetelmästä johtuen aromit ovat konsentroituneet ja vahvistuneet tuoden viiniin kiinnostavan kompleksista luonnetta.
Testasimme ensimmäisen satsin pääsiäisviinejä melko hullunkuristen ruokien kanssa (katso kattaus ensimmäisestä jutusta). Tämä Ripasso ei ollut moksiskaan, vaikka sitä kulauteltiin alas niin mausteisen lammasmakkaran kuin juustojenkin seurana. Viinin ja suklaan yhdistämiseen kriittisesti suhtautuva Jens koki varsinaisen yllätyksen, kun viini toimi jopa suklaamakeisten kanssa!
Kuvat: Viinikartta sekä Alko
Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen
Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso
Vuosikerta: 2011Rypäleet: Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
Hinta: 14,99 €
Italia, Veneto
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta
Italoviinin tunnistaa yleensä helposti jo tuoksusta. Paikallisten rypäleiden ja tuotantotapojen tuomien aromien lisäksi niissä on yleensä tiettyä maanläheistä rouheutta. Celicia Berettan Ripasso ei poikkea tästä kaavasta. Ripasso-menetelmällä kypsynyt viini on itse asiassa varsin hyvä esimerkki tästä tyylistä.
Houkuttelevan tuoksun jälkeen on hienoa huomata, että viinistä löytyy samaa fiilistä myös suussa! Maku on moniulotteinen ja siitä löytyy sopivasti rakennetta, jotta se toimii myös ruokapöydässä. Tästä pikku-Amaronesta löytyy rusinaisuutta, tummaa luumuista hedelmää, kirsikkaa ja jopa suklaisuutta. Menetelmästä johtuen aromit ovat konsentroituneet ja vahvistuneet tuoden viiniin kiinnostavan kompleksista luonnetta.
Testasimme ensimmäisen satsin pääsiäisviinejä melko hullunkuristen ruokien kanssa (katso kattaus ensimmäisestä jutusta). Tämä Ripasso ei ollut moksiskaan, vaikka sitä kulauteltiin alas niin mausteisen lammasmakkaran kuin juustojenkin seurana. Viinin ja suklaan yhdistämiseen kriittisesti suhtautuva Jens koki varsinaisen yllätyksen, kun viini toimi jopa suklaamakeisten kanssa!
Pääsiäisen tuomio:
Huippuluokan italialainen Ripasso, jonka moniulotteisuus antaa viinille monia mahdollisuuksia. Viini on täydellinen lammasviini, mutta kokeile aromikkaiden juustojen ja jopa suklaan kaverina. Suosittelemme tätä viiniä varauksetta pääsiäisen juhlapöytään.
Pääsiäisfakta Pääsiäislammas on perinne Jeesuksen viimeiseltä aterialta, jossa nautittiin lampaan lisäksi happamatonta leipää sekä viiniä.
Kuvat: Viinikartta sekä Alko
Kommentit
Lähetä kommentti