Katse La Mirada - Mikä selittää apinaviinin suosion?

Espanjalainen apinaviini hanapakkauksessa on löytynyt Alkon valikoimasta jo kahden vuoden ajan. Pakkauksen vangitseva katse houkutteli ottamaan viinin myös meille testiin.


La Mirada - katseen vangitsija

Tausta

Törmäsin useammankin kerran somessa tähän apinaviiniin. Kommentit olivat pääosin positiivisia. Itse en kovinkaan usein maistele hanapakkausviinejä, joten viini ei heti päätynyt testiin. Korjataan se tilanne nyt.

Mitä tiedämme tästä viinistä?

Viini on tehty Espanjassa yhteistyössä suomalaisen asiantuntijan kanssa. Makuprofiiliksi on haettu suomalaiseen suuhun sopivaa pehmeää ja hedelmäistä viiniä. Suosio onkin ollut suurta, sillä vuonna 2020 Katse nousi Alkon 8. myydyimmäksi punaviiniksi 130 000 laatikon myynnillään.

Viinin rypäleet tulevat Keski-Espanjan La Manchasta, jossa Tempranillo on alueen päärypäle. Alue on Euroopan suurin viinialue ja sieltä löytyykin riittävästi resursseja tällaisen suositun punaviinin tuottamiseen.

La Mancha on ideaalinen luomutuotantoon, jolle on kasvavaa kysyntää Suomessa. La Manchan lämmin ja kuivempi ilmasto sekä pienempi määrä tuholaisia ja kasvitauteja mahdollistavat luomutuotannon.

Katse on luomuviini, minkä lisäksi se on myös vegaaninen viini eli viinin suodatukseen ei ole käytetty eläinperäisiä aineksia.

Tempranillon lisäksi viinin valmistukseen on käytetty myös Syrahia (40%). Yhdistelmä on hyvä, sillä Tempranillo luo neutraalin rungon, johon Syrah antaa hapokkuutta, mehevää hedelmää ja mausteisuutta.

Mikä selittää apinaviinin suosion?
  • Varsin huomiota herättävä katse ulkoasussa
  • Suomalaiseen makuprofiiliin tuunattu
  • Toimiva rypäleyhdistelmä: Tempranillo + Syrah
  • Pehmeä ja hedelmäinen maku
  • Luomu ja vegaaninen
  • Edullinen hinta
  • Eläinaiheinen ulkoasu
  • Word of mouth. Jää helposti mieleen, helppo suositella.
  • Kokonaisvaltainen tuote ja tarina


Luonnehdinta

Läpikuultava rubiininpunainen sävy.

Tiiviissä ja makean hedelmäisessä tuoksussa on mustikkaa, tummaa marjaisuutta, mausteita ja makua pehmentävän malolaktisen käymisen tuomaa jogurttisuutta.

Maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen eli pehmeä ja helposti nautittava. Jäännössokeri pyöristää makua, vaikka sen määrää (8 g/l) onkin vähennetty vuosikerrassa 2020.

Hedelmäisyys on leveää. Siitä löytyy luumua, boysenmarjaa ja mustaherukkaa. Marjainen hapokkuus nousee taustalta antaen hedelmäisyydelle eloisuutta.

Maussa on myös kevyesti rustiikkinen sivujuonne, joka tuo mieleen soraisen maaperän. Mausteisuus, suklaan aromit ja puumaiset tanniinit viimeistelevät maun.

Katse La Mirada on perushyvä ja edullinen punaviini, jonka pehmeä ja hedelmäinen maku on helposti lähestyttävä. Rustiikkiset ja mausteiset sävyt tuovat mieleen Espanjan.

Katse La Mirada Organic Tempranillo Syrah 2020 (30,98€), 3/5 tähteä


Espanjan "La Mirada" tarkoittaa katsetta.


Laatikon molemmilta puolilta löytyy katse.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit