2u Duas Uvas - huikea hinta-laatusuhde

Portugalilainen 2u Duas Uvas -punaviini on muodostunut jo lähes klassikoksi. Maistoimme sitä ensi kerran vuonna 2011 ja pitkän ajan jälkeen nyt uudestaan. Viini maistuu edelleen hyvältä.

Portugali, Vinho Regional Lisboa
2u Duas Uvas 2017 (7,98€)
2u Duas Uvas 2017 hanapakkaus (29,98€)
Kommentti 2020: 2u Duas Uvas oli vuoden 2019 myydyin punaviini Alkossa. Se kasvatti myyntiään vuodessa yli 100%. Mitään vastaavaa ei ole nähty pitkään aikaan.

2u Duas Uvas - laatua halvalla hinnalla

Palkittu 2u-viini on syntynyt Lissabonin pohjoispuolella vuonna 2005 ilmeisen harkinnan pohjalta. Se on selvästi suunniteltu kaupalliseksi halpisviiniksi, mutta halvasta hinnasta huolimatta siinä on pyritty maksimoimaan laatua. Ja sen portugalilaiset osaavat. Viinin valmistajan Quinta do Conde -viinitilan taustaomistaja on nimittäin Casa Santos Lima, joka tekee myös suosittua Quinta das Setencostas -viiniä. Talon viinifilosofia perustuu hyvän hinta-laatusuhteen viineihin.

Rypäleistä (Touriga Franca, Tinta Roriz, Castelão, Syrah) huomaa heti Tourica Francan, joka on tärkeä portviinirypäle. Se tuo tähän punaviiniin paikallista vivahdetta.

Tietämättä rypäleblendiä, olisin voinut vaikka vannoa, että mukana on ainakin yksi kansainvälinen rypälelajike. Ja löytyyhän sieltä Syrah. Tähän on syynsä. Pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla viiniin kannattaa ujuttaa jotain tuttua, jotta viini maistuisi kenen tahansa peruskuluttajan suussa samaan aikaan sekä viehättävän omaperäiselle että tutulle. Syrah tekee viinistä helpommin lähestyttävän täällä Suomessakin.

Viinin tuoksu on muhevan hedelmäinen ja tumma. Siinä on myös mielenkiintoisen rustiikkinen sivujuonne.

Mausta huomaa ensimmäisenä sen, että hilloisuudesta huolimatta viini on yllättävän raikas ja hapokas. Hapokkuus luo viinille rungon, sillä tanniinit ovat pehmeät.

Maun hedelmäisyys on pääosin tummaa ja siitä löytyy luumua, karhunvatukkaa, kirsikkaa ja hyppysellinen punaisempaa kirpeää karpaloa.

Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä, jossa viiniin on kehittynyt paahteisuutta, savua, salmiakkisia aromeja ja tuntuvaa mausteisuutta, joka maistuu pitkään jälkimaussa.

2u Duas Uvas on mehukkaan hapokas viini tummalla hedelmäisyydellä ja mausteisuudella. Siinä maistuu alkuperä, mutta kokonaisuus on puhdaspiirteinen. Samalla rahalla on vaikea löytää yhtä laadukasta viiniä. Viini kannattaa viilentää noin 16 asteeseen, jotta raikkaus korostuu.

2u Duas Uvas 2017 (7,98€), 4/5 tähteä


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

  1. Olin todella yllättynyt tästä viinistä pidetttyäni pulloa noin tunnin jääkaapissa.
    Aiva loistava makukokemus.

    VastaaPoista
  2. Miellyttävän tanniininen, sopivan muheva, edullinen viini ihan seurustelujuomanakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit