Esittely

Alkon halvimmat viinit testissä. Ja paljon muuta.


Onko halvoista viineistä mihinkään?
Löytyykö Alkon valikoimasta kelvollisia alle 7 euron viinejä?
Missä hintaluokassa menee välttävän ja kelvollisen viinin raja?

Viinikartta.fi blogi aloitti tutkivalla asenteella (2012) ja pyrki juomalla selvittämään, löytyykö halvoista viineistä kelvollisia tai hyviä yksilöitä. Otimme aluksi tarkasteluun 7 euron tai sitä halvemmat punaviinit. Alkossa niitä on (tai oli) noin 50 erilaista. Tylsyyden välttämiseksi laajensimme arvioita ja vertailuja myös yli 7 euron viineihin, mutta pyrimme aina ottamaan mukaan halpiksia vertailun vuoksi.

Millainen on hyvä viini? Viinikartalla tätä arvioidaan tähtiasteikolla yhdestä viiteen. Hyvä viini on tähtiarvioltaan vähintään 3,5 tähden arvoinen. Vastaavasti kelvollinen on, sanotaanko, 2,5 tähden viini. Jos arvio jää tämän rajan alle (välttävä tai heikko), viini ei ole varsinainen makuelämäys, vaikkakin voi puolustaa paikkaansa omassa kategoriassaan.

Tässä blogissa arvioimme viinejä omien mieltymyksiemme ja näkökulmiemme mukaan. Osasta juttuja löydät tähtiarviot, mutta emme aina käytä niitä. Arviomme eivät missään tapauksessa edusta koko totuutta, sillä jokainen viininmaistaja kokee juoman henkilökohtaisesti. Haastammekin myös lukijat kommentoimaan ja arvioimaan viinejä. Viinikartta.fi on avoinna kaikille!

Matkaoppainasi viinimaailmaan toimivat viinikulttuurin väsymättömät äänenkannattajat Janne Putkonen ja Jens Schnabel. Lue meistä tarkemmin Kirjoittajat-sivulta.

Kommentit

Suositut tekstit