Weingut Winter Riesling - hintaluokkansa tyylipuhdas edustaja

Stefan Winter on niittänyt mainetta rieslingin tekijänä. Otimme maisteluun Winterin perustason rieslingin. Laatu on todella vakuuttavaa.

Weingut Winter Riesling Trocken 2020 (16,90€)
Saksa, Rheinhessen

Tämä Rheinhessenin riesling vakuuttaa joka osa-alueella

Tausta

Weingut Winter kuuluu VDP-järjestön huipputuottajiin. Järjestö on perustettu 1910 ja siihen kuuluu noin 200 saksalaista laatuviinien tuottajaa.

Mainetta viinitalolle on karttunut erityisesti vuodesta 2000, jolloin Stefan Winter jatkoi sukutilansa vuosisataisia perinteitä aloittamalla viinintekijänä vain 20-vuotiaana. Panostus laatuun näkyy ja maistuu myös tuotteissa. Winter on alueensa arvostetuimpia tuottajia.

Rheinhessenissä Dittelsheim-Hesslochissa sijaitseva 20 hehtaarin tila tuottaa pääasiassa rieslingiä. Viinit tehdään omien tarhojen rypäleistä käsityönä.

Rheinhessen on suurin Saksan viinialueista. Alue oli pitkään tunnettu halvasta vientiin menevästä puolimakeasta liebfraumilchistään, mutta nuoret viinintekijät ovat palauttaneet Rheinhessenin takaisin laatuviinialueeksi. Winter on siitä hyvä esimerkki.

Luonnehdinta

Tuoksu on raikkaan hapokas. Siihen yhdistyy hienoa hedelmäisyyttä, mineraalisuutta ja petrolisuuttakin.

Maku on todella tyylikäs ja tasapainoinen. Herkullinen ja aavistuksen pirskahteleva hapokkuus saa suun kostumaan.

Hedelmäisyys on tiivistä ja aromaattista, hieman makean oloistakin. Siitä löytyy kirpeämpää vihreää omenaa, kypsää sitruksisuutta, aprikoosia ja jotain ylikypsää trooppista hedelmääkin.

Tuoksun mineraalit myös maistuvat alkusiemauksesta jälkimakuun.

Maku on pitkä ja intensiivinen tyypillisen saksalaisella tavalla.

Tämä Winterin perustason riesling sisältää erinomaisen tasapainoisessa muodossa kaikki hyvän rieslingin ainesosat: reipas hapokkuus, intensiivinen hedelmäisyys ja alkuperästä muistuttava mineraalisuus.

Maista Weingut Winteriltä myös kuohuviini: Stefan Winter Riesling Brut

Weingut Winter Riesling Trocken 2020 (16,90€), 4/5 tähteä


Weingut Winter Riesling on monipuolinen ruokaviininä. Viini sopi erinomaisesti säilötyillä sitruunoilla maustetulle kanalle ja riisille. Kokeile rieslingiä myös itämaisten ruokien kanssa.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit