Vuoden Roseeviini 2021: Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light

Roseeviini sekoitettuna valkoviini- ja punaviinirypäleistä on yleistymään päin. Mielestäni paras ja herkullisin pohja syntyy Sauvignon Blancista.

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light 2020 (13,99€)
Uusi-Seelanti, Marlborough
PÄIVITYS 12.7.2021: Tämä viini Vuoden Viinit -kilpailun paras roseeviini 2021

Paras sekoiteroseeviini syntyy Sauvignon Blancista

Tausta

Viime kesänä saimme maistaa saksalaista Pink Riesling -uutuutta, joka on syntynyt Rieslingin ja Pinot Noirin sekoitteena. EU:ssa roseeviiniä ei saa tehdä sekoitteena, joten mukaan oli lisätty tippa vettä. Tällaista viiniä ei kuitenkaan saa kutsua roseeviiniksi.

Uudessa maailmassa vastaavaa lainsäädännöllistä rajoitetta ei ole. Joidenkin maistiaisten kokemuksella mielestäni parhaat sekoiteroseeviinit tulevat Uudesta-Seelannista ja ovat Sauvignon Blancista. Ja kun alueena on vielä Sauvignon Blancistaan kuuluisa Marlborough, näissä viineissä maistuu vahvana rypäleelle tyypillinen kesäisen vihreä aromikkuus ja runsas trooppinen hedelmäisyys. Punaviinirypäle Malbec, jota viinissä on vain 2.5%, tuo viiniin värin sekä punamarjaista makua.

Saint Clair on arvostettu tuottaja ja talon laatu näkyy lukuisissa tuotteissa, joita Alkoonkin on saatu.

Katso tästä Saint Clairin Alkossa myynnissä olleet tuotteet

Rypäleet viiniin on kerätty sellaisilta tarhoilta, joilla rypäleet kypsyvät täyteen aromikkuuteen ennen kuin niihin muodostuu liikaa sokeria. Lopputulos on vähäalkoholinen (9,5%) viini, johon raikkautta tuo myös terästankkikäyminen viileässä lämpötilassa. Sokeria viinissä on 10 grammaa litrassa.

Luonnehdinta

Tuoksussa on Sauvignon Blancille tyypillistä herukkaisuutta ja herukanlehteä.

Maistettaessa herkullinen hapokkuus täyttää suun ja nostattaa välittömästi veden kielelle.

Hedelmäisyys on makean mansikkaista, vadelmaista ja persikkaista. Myös raparperin ja karviaisen maistaa. Limeen viittaava sitruksisuus tuo hedelmäisyyteen terää.

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light on erittäin onnistunut ja raikas roseeviini, jossa maistuu kesän maut punaisista marjoista raparperiin. Nauti sellaisenaan terassilla tai kesäisten salaattien ja lohiruokien seurassa.

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light 2020 (13,99€), 4/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit