Retkiviini muovipullossa - Barone Montalto Syrah

Viime viikon Lapin vaelluksemme viileät ja sateiset sääennusteet saivat ajatuksemme kääntymään punaviiniin, joka olisi lämmittävä ja kevyt kantaa.


Retkellä viinin tärkein valintakriteeri on pakkaustyyppi

Pari kunnon sadepäivää oli tiedossa, kun matkasimme viime viikolla kauas pohjoiseen Lemmenjoelle. Autiotuvan kaminan lämmössä ja vaatteiden kuivuessa olisi hienoa siemailla runsasaromista punaviiniä kuksasta.

Mitä ominaisuuksia retkiviiniltä vaaditaan?

  • Keveys. Rinkan paino pyritään pitämään alhaisena, korkeintaan 18 kg:ssa. Muovipullo painaa murto-osan lasiin verrattuna.
  • Kestävyys. Muovipullo ei mene rikki missään tilanteessa. Olisi harmillista, jos arvokas neste valuisi maahan.
  • Pakkauskoko. Litran muovipullosta riittää kahdelle henkilölle, joten molempien ei tarvitse kantaa omaa pulloa.
  • Lämmittävyys. Useimmiten luonnossa tarvitaan lämmittävää juomaa, joten Sisilian auringossa kypsynyt punaviini on hyvä vaihtoehto.
  • Punaviini. Punaviini sopii luonnon tunnelmaan ja se sopii parhaiten useimmille retkiruoille. Viiniä ei kuitenkaan kannata sovittaa meksikon padalle tai turmatille, vaan viini maistuu paremmin ruokailun jälkeen.
  • Uudelleen suljettava. Muovipullossa on uudelleen suljettava korkki.
  • Ympäristövastuullisuus. Retkeilyssä luontoarvot ovat tärkeitä. PET-pullo on ekologinen vaihtoehto.
  • Hinta. Retkellä ei turhaan hienostella ja edullisempikin viini maistuu taivaalliselle hikisen sadeviittamarssin jälkeen.

Barone Montalto Syrahissa maistuu Sisilian auringon kypsyttämät rypäleet, jotka tuovat viiniin hillomaisen luonteen. Tummahedelmäinen maku on helposti nautittavan keskitanniininen, mutta aromeiltaan mausteinen, runsas ja hedelmäinen. Viinissä on hyvä hinta-laatusuhde.

Jos suunnitteilla on kalareissu tammukoita narraamaan, viinisarjasta löytyy myös kalalle paremmin sopiva Montalto Pinot Grigio 2020, myös litran muovipullossa.Lemmenjoen kansallispuistossa pääsee tutustumaan kullankaivuun historiaan ja nykypäivään.

Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit