19 Crimes Snoop Cali Red - hedelmävetoinen pehmeä punaviini

19 Crimes on menestynyt australialaisten viinien sarja. Uusin aluevaltaus on Kalifornia, josta viime syksyn uutuus, Snoop Dogg - yhteistyöviini tulee.

19 Crimes Snoop Cali Red 2020 (16,99€)
Yhdysvallat, Kalifornia, Lodi

Snoop Doggyn nimikkoviini tulee Kaliforniasta

Tausta

19 Crimes -viinejä on tehty jo vuodesta 2012. Tämä australialaisia helposti lähestyttäviä viinejä sisältävä sarja on alunperin markkinoitu nuorille aikuisille, erityisesti miehille.

Konseptiin kuuluu lisätyn todellisuuden sovellus, jolla etiketin henkilö herää eloon ja alkaa puhua. Kaiken tämän siis näkee omasta puhelimesta, kun kamera kuvaa etikettiä. Jonkin aikaa tiedostojen latausta tai päivityksiä joutuu odottamaan, mikä hieman vesittää sovelluksen sinänsä hienoa magiikkaa.

Mutta idea on loistava. Tositarinat Australiaan karkotetuista rikollisista ovat mielenkiintoisia. Konseptin keskiössä ei ole siis viinin tuottaja, Treasury Wine Estates, viinitarha, valmistustapa tai edes rypäle. Nämä viinit myydään etiketillä ja tarinalla.

Suomessa viinisarjasta löytyy jo 8 viiniä, joista vain yksi tulee Australian ulkopuolelta. Rap-artisti ja kulttuuri-ikoni Snoop Dogg on viinisarjan viimeisin yhteistyökumppani. Suomessakin useita kertoja vieraillut Snoop on mitä ilmeisimmin myös vaikuttanut myyntiin, sillä kesäksi on tulossa myös toinen uutuus, Snoopin roseeviini.

Tämä viime syksynä Suomessa lanseerattu Kalifornian punainen tulee Lodista, josta on viime aikoina tullut yhä kiinnostavampia viinejä. Alue on tunnettu Zinfandel-rypäleistään, joista jotkut kasvavat vanhoissa, yli satavuotiaissa köynnöksissä.

Snoop Cali Red on sekoitepunaviini Kalifornian lajikkeista Petite Sirah, Zinfandel, Cabernet Sauvignon ja Merlot. Petite Sirah luo viinille mehevän ja tummanmarjaisan perusrakenteen, jota Zinfandelin punaisempi marjaisuus ja tammen paahteisuus tukevat.

Juuri tällä hetkellä Snoop Dogg nähdään American Song Contestin juontajana. Tämä hiemen vaisusti alkanut Euroviisujen kopiokilpailu maistuu paremmalta, kun ohjelman nauttii pikkusuolaisten ja pehmeän lämmittävän kalifornialaisen viinin seurassa.

Luonnehdinta

Viinin marjainen hedelmäisyys on runsasta ja happojen ansiosta raikastakin. Siitä voi erottaa tummia marjoja, punaisia makeita marjoja, kuten vadelmaa, sekä kirsikkaa.

Pehmeä suutuntuma on hillomainen ja kevyesti happaman jogurttinen. Makua pehmentävän jäännössokerin maistaa selvästi.

Amerikkalaisen tammen käyttö viimeistelee viinin vaniljaisilla sekä kevyesti paahteisilla ja suklaisillakin vivahteilla.

Snoop Cali Red on helposti lähestyttävä, erittäin hedelmäinen ja hieman makea viini, joka sopii erityisesti seurusteluviiniksi.

19 Crimes Snoop Cali Red 2020 (16,99€), 3/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit