19 Crimes Sauv Block 2021 - loistava Bordeaux-sekoite Australiasta

19 Crimes on tunnettu australialainen viinisarja, jonka uusimpana tulokkaana esiteltiin tänä keväänä Bordeaux-tyylinen sekoitevalkoviini Sauvignon Blancista ja Sémillonista.

19 Crimes Sauv Block 2021 (13,69€)
Australia
Saatavilla Alkon tilausvalikoimasta

Valkoinen bordeaux on sekoite Sauvignon Blancia ja Sémillonia

Tausta

19 Crimes -sarjassa on nähty jo lukuisia viinejä. Australialaisten viinien lisäksi viime vuonna nähtiin myös Snoop Cali Red, Snoop Doggyn nimikkoviini.

19 Crimes on tunnettu puhuvista etiketeistään (tositarinoita Australiaan karkotetuista rikollisista), jotka heräävät puhelimen sovelluksella eloon. Lisätyn todellisuuden efekti on palkittu markkinointikampanjana ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Tyylillisesti sarjan viinit ovat helposti lähestyttäviä seurusteluviinejä.

Sauv Block ei ole aivan tyypillinen Sauvignon Blanc, sillä sekoituksesta löytyy myös Sémillonia, joka on tunnettu Australian lisäksi etenkin Bordeaux'ssa. Täyteläisyyttä tuovalla Sémillonilla on iso vaikutus makuun ja ainakin minulla ajatukset lennähtivät välittömästi Ranskan maaperälle. Pidän todella paljon hedelmäisistä ja aromikkaista Bordeaux-sekoitteista ja tässä viinissä on paljon samaa.

Luonnehdinta

Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja hapokas. Siitä löytyy trooppisen hedelmäisyyden lisäksi jotain vihreää.

Suutuntuma on aika täyteläinen. Hedelmäisyys on runsasta ja hapot antavat pitkälle maulle ryhtiä.

Hedelmäisyydestä löytyy karviaista, sitruksisuutta, passionhedelmää, vihreää omenaa ja limettiä sekä aavistus mustaherukkaa. Vihreä ja kiinnostava parsamaisuuskin häivähtelee taustalla.

Jäännössokeria on juuri sopivasti tuomaan täyteläisyyttä ja korostamaan hedelmäisyyttä.

19 Crimes Sauv Block on rikollisen hyvä kesäviini, jonka herkullinen hedelmäisyys viehättää. Viini maistuu vihreiden salaattien, parsan, kalaruokien ja vuohenjuuston seurassa.

19 Crimes Sauv Block 2021 (13,69€), 4/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit