Glöet - puolimakea glögi-kuohuviini on tämän syksyn uutuus

Tällä viikolla myyntiin tuli paljon huomiota jo osakseen saanut glögiskumppa Glöet. Maistoimme Glöetin heti 10 maistajan voimin.

Tällä viikolla myyntiin tullut uutuus Glöet glögi-kuohuviini

Glöet (Glöet Red Sparkling Glögg)
Hiilihapotettu ja joulumaustettu roseeviini
Espanja / Suomi
Tarjoillaan kylmänä
Sokeria: 50 g/l
Hinta: 12,98 €
Maista myös: Glöet White Sparkling Glögg (12,98€)

Glöet-sokkotesti

Glöetin sokkomaistelu (2015)

Kaadoimme kymmenelle maistajalle Glöetiä lasiin, jotta saisimme paremman kuvan, miten tämä glögitestien mustahevonen maistuu normiviininkuluttajalle. Ja emme tietenkään kertoneet etukäteen, mitä lasissa oli. Kysyimme vain, mitä juomaa lasissa on?

Joulumausteet nenässä teki arvuuttelun aika helpoksi. Tavallinen viini suljettiin heti pois ja glögi tuli puheisiin heti alusta pitäen. Joku arveli, että kyse on viinin ja jonkin muun aineksen sekoituksesta. Toinen arveli, että juoma on glögin ja vichyn sekoitus. Pari oli kuullutkin tuotteesta ja arvasi tämän olevan sitä yhtä juomaa ... mikä sen nimi nyt olikaan... siis Glöet. "Miten se kirjoitetaan? Mä haen sitä täältä Viinikartan hausta - G L Ö E T".

Glöetistä nenään tulvii perinteiset glögimausteet. Maku ei ole kuitenkaan niin vahva kuin voisi olettaa. Se on enemmänkin hento mausteiden osalta. Neilikka tuntuu kuitenkin tuoksussa ja maussa selvästi. Maussa on myös viinipohjasta peräisin olevaa punaista marjaisuutta, kuten mansikkaa ja se yhdistyy sitruksiseen ja appelsiiniseen kirpeämpään elementtiin. Glöet herättääkin kaukaisia Sangria-ajatuksia. Sokeri ei maistu häiritsevästi ja on hyvin hallinnassa.

Raadin vastaanotto oli hieman hämmentynyt:
- 2 esitti selviä soraääniä.
- 4 suhtautui Glöetiin neutraalisti.
- 4 tykkäsi Glöetistä
- Yksi tykkääjistä halusi heti ostaa Glöetiä.

Eniten hämmennystä tuntui aiheuttavan tuotteen uusi ja erikoinen luonne, sillä mitään vastaavaa ei oltu maistettu aikaisemmin. Jo tuoksusta alkoivat epäilevät ja kyselevät katseet. Koska kuohuviini tarjotaan aina kylmänä, mutta glögi lämpimänä, syntyy siitä pienoinen ristiriita. Osa halusikin saman juoman lämpimänä. Joku puolestaan heitti, ettei pidä glögistä eikä erityisesti kuohuviinistäkään, joten tämä oli "tuplapahaa".

Glöetin ehkä suurin ongelma piilee siinä, että se haluaa yhdistää kuohuviinin ja glögin parhaat ominaisuudet, mutta tuotteen kehittäjät huomasivat sen olevan haastavaa, koska monet joulumausteet maistuvat kylmässä juomassa karvaalta. Tasapainoa haettiin pitkään, mutta onko siinä vieläkään onnistuttu? Maista itse ja kerro mielipiteesi - raatimme ei Glöetiä tyrmännytkään. Glöet on joka tapauksessa mielenkiintoinen ja tervetullut uutuus. On hienoa nähdä, että Suomessakin kehitellään viinillisiä juomia.

Kommentit

Suositut tekstit