Glöet - puolimakea glögi-kuohuviini on tämän syksyn uutuus

Tällä viikolla myyntiin tuli huomiotakin jo saanut glögiskumppa Glöet. Maistoimme Glöetin heti 10 maistajan voimin.

Tällä viikolla myyntiin tullut uutuus Glöet - glögi-kuohuviini

Glöet
Hiilihapotettu ja joulumaustettu roseeviini
Espanja / Suomi
Tarjoillaan kylmänä
Sokeria: 55 g / l
12,89 €


Glöetin sokkomaistelu

Kaadoimme kymmenelle Glöettiä lasiin, jotta saisimme paremman kuvan, miten tämä glögitestien mustahevonen maistuu normiviininkuluttajalle. Ja emme tietenkään kertoneet, mitä lasissa oli. Kysyimme vain, mitä tämä on? Joulumausteet nenässä teki arvuuttelun aika helpoksi. Tavallinen viini suljettiin heti pois. Joku arveli, että kyse on viinin ja jonkin muun aineksen sekoituksesta. Glögi tuli puheisiin heti alusta pitäen. Toinen arveli, että juoma on glögin ja vichyn sekoitus. Pari oli kuullutkin tuotteesta ja arvasi tämän olevan sitä yhtä... mikä sen nimi nyt olikaan... Glöet. "Miten se kirjoitetaan? Mä haen sitä täältä Viinikartan hausta - G L Ö E T".

Glöetistä nokkaan tulvii perinteiset glögimausteet. Maku ei ole kuitenkaan niin vahva, kuin ensin olettaa. Se on enemmänkin hento mausteiden osalta. Neilikka tuntuu kuitenkin selvästi. Maussa on jotain punaista marjaisuutta, kuten mansikkaa ja se yhdistyy kirpeämpään elementiin: sitrus ja appelsiini. Herättää kaukaisia Sangria-ajatuksia. Sokeri on hillitty ja hyvin hallinnassa.

Raadin vastaanotto oli hieman hämmentynyt:
- 2 esitti selviä soraääniä.
- 4 suhtautui Glöetiin neutraalisti.
- 4 tykkäsi Glöetistä
- Tykkääjistä yksi halusi heti ostaa Glöetiä.

Eniten hämmennystä tuntui aiheuttavan tuotteen uusi erikoinen luonne. Jo tuoksusta alkoivat epäilevät katseet. Ja koska kuohuviini tarjotaan aina kylmänä, mutta glögi lämpimänä, syntyy pienoinen ristiriita. Osa halusi saman juoman lämpimänä. Joku heitti, ettei pidä glögistä eikä kuohuviinistä, joten tämä oli 'tuplapahaa'.

Glöetin ehkä suurin ongelma piilee siinä, että se haluaa yhdistää kuohuviinin ja glögin parhaat ominaisuudet, mutta tuotteen kehittäjät huomasivat sen olevan haastavaa, koska joulumausteet maistuvat kylmässä juomassa karvaalta. Tasapainoa haettiin pitkään, mutta onko siinä vieläkään onnistuttu? Maista itse - raatimme ei Glöetiä tyrmännytkään. Glöet on joka tapauksessa mielenkiinoinen ja tervetullut uutuus. On hienoa nähdä, että Suomessakin kehitellään viinillisiä juomia.

Viinikartan jouluaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit jouluun

Kommentit

Suositut tekstit