Peter Lehmann Portrait Cabernet - todella tumma australialainen


2011 nyt myynnissä. Hinta 14,97 €


Peter Lehmann

Vuonna 2013 kuollut Barossan paroni Peter Lehmann oli Australian arvostetuimpia tuottajia; hänet on valittu kolme kertaa Australian parhaimmaksi tuottajaksi samassa kisassa, jossa Kyrö Distilleryn Napue-gin voitti kultaa tänä kesänä. 1979 perustetun viinitalon tuotteita on tuotu Suomeen ainakin seuraavien rypäleiden muodossa: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chenin blanc, Moscato ja Chardonnay. Tällä hetkellä on myynnissä Shiraz, Cabernet Sauvignon sekä punainen ja valkoinen blendi tilausvalikoimassa. Yhtiön lippulaivatuote on 1989 kilpailumenestystä saanut "maailman paras shiraz", neljän kympin Stonewell Shiraz, mutta halvemman hintaluokan Barossa Shiraz (Portrait-sarjaa) on myös todella kova alueen Shiraz, joka Suomessakin tuntuu olevan monen suosikki. Olimmekin todella innoissamme tästä Cabernetista, joka tulee myös Barossan laaksosta läheltä Adelaidea. Katso viinin tiedot Viinikartalta.

Peter Lehmann ja muut viinitilalta kertovat (8:47)


Cabernet Sauvignon

Barossa on tunnettu nimenomaan Shiraz-viineistään, joita Lehmann on tehnyt kuuluisaksi. Lehmannin Portrait-sarja henkii samaa 70-luvun lopun meininkiä, jolloin Lehmann auttoi paikallisia viljelijöitä, nosti bulkkiviinien laatua ja lupasi tehdä Barossasta kuuluisan. Portrait-sarjaan kuuluu Riesling, Shiraz ja Cabernet Sauvignon.

Portrait Cabernet oli meillä jo sokkotestissä ja sijoittui upeasti toiseksi, vaikka vastassa oli parikin yli 50 euron viiniä. Tuottaja itse kehuu, että siinä on syvyyttä ja luonnetta, minkä voimme hyvin allekirjoittaa.

Jopa 10 vuoden kypsymispotentiaalin Cabernet on kestävä ja pitkä maultaan. Tammi on todella selvästi läsnä monine vivahteineen ja maku on herkullisen marjaisa, josta mustaherukka nousee vahvasti esille. Tummassa, ikään kuin väkevöityneen hillomaisessa maussa, on mausteisuutta, pippuria ja paahteisuutta. Etäisesti tulee mieleen portviinin täyteläisyys. Lopetus on hyvällä tavalla kovan tanniininen - se pitää viinin ryhdikkäänä.

Portrait-sarjan Cabernet sekä Shiraz ovat selviä luottoviinejä hintaluokassaan. Molempia voi suositella pimeää syksyä lämmittämään sekä riistaruoille ja pippuripihville.

Kommentit

  1. Peter Lehmann ei pelkästään auttanut paikallisia viljelijöitä vaan paikallisten mukaan pelasti heidät. Kun kuuntelin paikallisen pienviljelijän tarinoita 70- ja 80-luvun elämästä Barossan laaksossa lähit arvostuskäyrä Lehmannin kohdalla räjähtävään nousuun. Suurimman osan viljeliöiden sopimuksista suuren Saltramin kanssa oli raukeamassa ja pelissä oli monien pääelinkeino. Peter otti suuren lainen ja hän osti lähes kaikkien viljelijöiden rypäleet. Hän periaatteessa pelasti paikalliset kasvattajat ja samalla otti erittäin suuren henkilökohtaisen riskin.Hän teki ostetuista rypäleistä viinit ja myi ne eteenpäin ja loppu onki sitten historiaa. Häntä tosiaan pidetään todellisena sankarina Barossassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit