Pääsiäisviinit 2014 5/7 - Paahteinen Barón de Ley Reserva 2008Aivan kuten Italiassa, on pääsiäinen iso juttu myös Espanjassa. Reilun viikon kestävien bileiden aikana kadut täyttyvät kristuksen pyhäinkuvia roudaavista kulkueista ja juhlatuulella olevista ihmisistä. Tätä juhlatunnelmaa on hyvä ylläpitää tuhdilla punkulla.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen

Barón de Ley Reserva

Vuosikerta: 2008
Rypäleet: Tempranillo
Hinta: 15,82 €
Espanja, Rioja
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta


Espanjan edustus vuoden 2014 pääsiäisviinikimarassa on vahva. Kolme kovaa espanjalaista ja riojalaista otettiin testiin hyvissä pääsiäisfiiliksissä Jannen taikomien lammaspullien äärellä (seuraavat kaksi riojalaista seuraavassa kirjoituksessa). Mukavan mausteiset lammaspullat toimivat hyvänä benchmarkkina pääsiäisaterian makumaailmalle.


Espanjan ensimmäinen edustaja on punainen paroni Riojasta. Voimakastuoksuinen Barón de Ley Reserva 2008 tunkee nokkaan etenkin tammen vaniljaa, kuivattuja marjoja ja vahamaista fiilistä.

Viinin maku on mausteinen, lämmin ja täyteläinen. Juoma ei todellakaan potki vastaan, vaikka sitä joisi vain sellaisenaan. Se ei myöskään pelästy lammaspullan makuja, vaan toimii ruoan kanssa oikein hyvin.

Viini on klassinen esimerkki espanjalaisesta viinistä, Riojasta ja Tempranillosta. Tuhti täyteläisyys toimii hyvin suomalaiseen makuun. Kypsyneen kehittynyt ja silkkinen makumaailma on hienostunut ja täynnä vivahteikkaita aromeja. Tummat liharuuat pitävät tästä viinistä.

Pääsiäisen tuomio:

Kypsynyt viini on selkeä nautiskeluviini tummien punaisten ystäville. "Paroni" ei pelkää myöskään tummia liharuokia tai juustoja. Sopii lampaan kaveriksi, mutta nauti myös sellaisenaan isosta lasista. Kokeile myös kehittynyttä tilausvalikoimasta löytyvää Vuoden Viiniä 2013 Baron de Ley Gran Reservaa

Pääsiäisfakta Pääsiäisnoidat eli trullit aiheuttivat pahaa kotieläimille pitkäperjantaisin. Nykyisin trullit trollaavat internetissä.
Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit