Pääsiäisviinit 2014 3/7 - Tamminen Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011

Pääsiäisen kolmas pysäkki on Maipon laaksossa Chilessä. Chile ja pääsiäinen kuuluvat erottamattomasti yhteen, sillä ainoa oikea Pääsiäissaari on osa Chileä.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen


Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon

Vuosikerta: 2011
Rypäleet: Cabernet Sauvignon
Hinta: 12,48 €
Chile, Maipo
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Meidän pääsiäistuliaisemme on kuitenkin hieman eri maisemista. Maipon viinialue sijaitsee about keskellä pitkulaista Chilen valtiota. Alueella on tuotettu viiniä ammoisista ajoista lähtien. Pääsääntöisesti alueella viljellään suurta punaista eli Cabernet Sauvignonia, mistä meidänkin pääsiäisviinimme on valmistettu.

Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011 virittää aistit oikeaan tunnelmaan voimakkaalla tuoksullaan. Tuoksusta löytyy paljon luonnetta, mitä on vaikea kuvailla. Maistelupöydässä oli viinien kanssa tarjolla juustoja ja Antiguas Reservas tuoksui hämmästyttävästi melkein samalta, kuin tarjottu 12kk kypsytetty manchego-juusto.

Röyhkeän huumaava tuoksu avautuu sitten mustaherukkaisena ja lakumaisena ja lupailee paljon enemmän, mikä on hienoinen pettymys. Suussa tämä viini on yllättävän pyöreä, lämmin ja tamminen. Tanniinit antavat viinille hieman potkua, mutta viini ottaa silti takkiinsa samantien, kun pöytään laitetaan vähänkin haastavampaa ruokaa.

Onneksi pääsiäisenä on paljon vapaapäiviä, sillä tämäkin viini menee ankarasti ottaen sinne lipittelyosastolle. Nappaa pääsiäispupusesi kainaloon ja kaada tunnelman kohottajaksi isot lasit chileläistä kansantuotetta.

Pääsiäisen tuomio:

Sopii arvioistamme huolimatta ruokaviiniksi vaikkapa lampaalle. Olemme tähän mennessä kaikki viinit lokeroineet nautiskelu/seurustelukerhoon. Tämä mukaanlukien. Koska etsimme täydellisiä pareja. Cousiño-Macul on kuitenkin klassisessa mielessä kelpo lammasviini.

Pääsiäisfakta Muna on hedelmällisyyden ja kasvun vertauskuva. Kristillisessä perinteessä muna on ylösnousemuksen vertauskuva.


Ilman tarkkoja muistiinpanoja mielikuvat viinistä haihtuu nopeasti.


Kuvat: Viinikartta sekä Alko

Kommentit

Suositut tekstit