Vappu ja vapun juhlaviinit 2/3 - Mielipiteitä jakava mansikkajuoma Fresita

Paholaisenpunainen mansikkakuohari Fresita jakaa mielipiteitä laidasta laitaan. Sitä pidetään erityisesti naisten juomana, jota on vaikea nähdä tällaisten karskien äijien nauttimassa ihan tosissaan. Päätimme kuitenkin selvittää, miten yksi Alkon suosituimmista juomista sopii vappuhulinaan.


Fresita kävisi myös työväen vappumarssin jälkeiseksi piristykseksi

Kaikki Viinikartan vappuaiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit vappuun

Fresita

Chileläisen kuohuviinin ja käsinpoimittujen mansikoiden sekoitus
Tarjoilulämpötila (°C): 4-6 (60 minuuttia pakastimessa)
Hinta: 9,98 €
Sokeria 70 g/l (=aika paljon)
Väri syvänpunainen ja samea
Chile
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Itse (Jens) olen aina jotenkin kammoksunut Fresitaa hyvin perinpohjaisella tavalla. Ensimmäisellä tapaamisellamme Fresita-pullo kaivettiin esiin firman kesäjuhlien loppupuolella jonkun hyvin varautuneen neidin käsilaukusta. Lisäpisteitä kerätäkseni tarjouduin avaamaan pullon ja arvaatte varmaan, miten tarina päättyy. Tämä kuohari nimittäin kuohuu melkoisesti, jos sitä ei ole jäähdytetty kunnolla. Kuivatellessani vaatteitani loppuillan kirosin Fresitan maanrakoon ja päätin jatkossa pysytellä kaukana siitä.

En myöskään pidä koko mansikkaviinin konseptista. Se kuulostaa niin hullunkuriselta! Toisaalta eivät ihailemani madeirat tai portviinitkään nyt aivan perinteistä viiniä ole. Ehkä olen turhaan liian jyrkkä ja ennakkoluuloinen? Eikö juuri vappuna kuulu vain antaa palaa ja unohtaa kaikki teeskentely ja pönötys.

Jannen mukaan Fresita on nasisten oma juttu, joten meidän ei kuulukaan ymmärtää sitä. Mutta kyllähän minä naisia ymmärrän! Olenhan onnistunut huijaamaan yhden jopa naimisiin kanssani. Teoriaa testatakseni ehdotin hänelle Fresita-maistiaisia, mutta vastaukseksi sain vain silmien pyörittelyä.

Pelonsekaisin tuntein avasin pullon, jonka olin tällä kertaa jäähdyttänyt perinpohjaisesti. Suurin yllätys oli se, että tämä mansikkajuoma tuoksuu ja maistuu mielestäni enemmän vadelmalle kuin mansikalle! Yksissä tuumin nimesimme vaimon kanssa juoman viinimaailman muumilimppariksi. Varsinaista kuoharifiilistä tästä ei saa, mutta jos makea kuohujuoma maistuu, on tässä oiva ehdokas.

Päätin itse (Janne) jo hyvissä ajoin, etten yritäkään muodostaa mielipidettä Fresitasta yksin. Siksi teinkin pikagallupin naisten keskuudessa. Näyttää siltä, että Fresita on muodostunut vahvaksi brändiksi, joka yhdistää hauskuutta, makeutta, mansikkaa, pirteän keväisiä ja kesäisiä tunnelmia, jotka on lisäksi yhdistettävissä hauskaan naisten yhdessäoloon ja makeisiin jälkkäreihin. Tyypillistä on, että kivassa piccolopullossa tarjoiltu pikku-Fresita nautitaan erittäin hyvin viilennettynä pillillä ja vaahtokarkkien kera. Täydellinen ilta alkaa siitä!

Miksi Fresita sopii vappuun?

Kasvojenkohotuksen tehnyt Fresita-pullo on jo ulkoiselta tyyliltään ja punaiselta väriltään täydellinen vappuillan tuote. Vappuna Fresita täydentää tunnelmaa maljajuomana, aperitiivina tai makeana viininä se sopii mansikoiden, mansikkapiirakoiden ja -kakkujen tai vaikkapa vappumunkkien kanssa.

Kuvat: Viinikartta sekä Alko

Kommentit

Suositut tekstit