Pääsiäisviinit 2014 osa 1/7 - Kevyt Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico

Viinikartan pääsiäisviinit

Viinihyllyä tuijotellessa silmiin osui nimi Pasqua (suom. pääsiäinen), joka muistutti pääsiäisen olevan aivan ovella. Avaamme tällä viinillä Viinikartan seitsemän pääsiäisviinin sarjan, joka jatkuu aina iloiseen munajuhlaan saakka. Testaamme kaikki viinit yksinkertaisten ruokien kanssa. Seuraa meitä ja ota viinivinkit talteen.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseenJens valmistelee ensimmäistä pääsiäisviinikattausta. Huolellisesti ja tarkasti kaadetaan Valpolicellan naapuriviini Bardolino lasiin.


Pääsiäisfakta Suomen kielen sana pääsiäinen on Mikael Agricolan keksimä uudissana. Se tarkoittaa pääsiäistä edeltäneen 40 päivän paaston päättymistä eli paastosta "pääsemistä"


Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico

Pasqua = pääsiäinen
Vuosikerta: 2012
Rypäleet: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara
Hinta: 8,19 €
Italia, Veneto, Bardolino, Garda-järvestä itään
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Italialainen Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2012 on kevyehkö, Valpolicellan kuuluisalta alueelta tutuista italialaisista rypäleistä sekoitettu pikkuviini, vaikka onkin naapurialueelta Bardolinosta. Pääsiäisen kanssa sillä on suoraan tekemistä lähinnä tuottajan nimen vuoksi.

Viini on lasissa hieman ujo, eikä nokkaan nouse juuri mitään. Lasin hillitön vatkaaminen auttaa hieman, mutta viinin luonne jää silti sulkeutuneeksi. Tämä johtunee siitä, että Bardolinon alue Valpolicellan lähettyvillä tuottaa suurempia satoja ja rypälesekoituksissa korostuu Rondinellan määrä, mikä johtaa helposti juotavaan ja neutraaliin aromimaailmaan.

Suussa viinistä löytyy pientä hapokkuutta, joka katoaa makeahkojen marjojen alle. Jälkimausta löytyy kivaa mauisteisuutta. Varsinaiseksi ruokajuomaksi tämä on liian kevyt, mutta keveydessään se sopii esimerkiksi hartaasti valmistettavan pääsiäisaterian ruoanlaittoviiniksi.

Pääsiäisen tuomio:

Tyyli ei riitä lampaalle, koska ei pärjännyt lammasmakkarankaan kanssa. Mutta se sopii yksinkertaisemmalle aterialle pääsiäisen "välipäivänä" ja tietenkin rentoon seurusteluun ruoanlaiton lomassa. Jos kaipaat kevyttä viiniä, Pasqua Bardolino on varteenotettava vaihtoehto.


Pasqua Bardolino kuului neljän ensimmäisen viinin kattaukseemme.Testasimme viinin ja ruoan liittoa yksinkertaisilla ruoilla: lammasmakkaraa, poroleikkelettä ja randomilla valittuja juustoja. Juustot pelitti kaikkien viinien kanssa yhteen - kuten yleensä.Jannella armoton keskittyminen auttaa löytämään viinin hienostuneimmatkin aromit.


Kuvat: Viinikartta sekä Alko

Kommentit

Suositut tekstit