Pääsiäisviinit 2014 osa 2/7 - Marjapommi Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot 2013

Viinikartan seitsemän pääsiäisviinin sarjan toinen edustaja tulee kaukaa Australian auringon alta. Edellinen Pasqua Bardolino tuli Italian Venetosta - tarkemmin sanottuna Bardolinosta. Tämänkertainen viini Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot on saanut rypäleensä eri puolelta eteläistä Australiaa.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseenSarjan kaksi ensimmäistä viiniä, Bardolino Italiasta ja blendi Australiasta.

Pääsiäisfakta Perussäännön mukaan pääsiäissunnuntai on kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Käytännössä ajankohta määräytyy kirkollisten taulukoiden mukaan.


Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot

Vuosikerta: 2013
Rypäleet: Cabernet, Shiraz, Merlot
Hinta: 9,98 €
Australia, South Eastern Australia
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Tunnetun australialaisen tuottajan Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot on täyteläinen marjapommi eteläisen pallonpuoliskon lämpimistä olosuhteista. Viini on jopa tuoksultaan hilloisen tuhti ja sama satu jatkuu myös suussa: vahvempi tumma marjaisuus täyttää suun.

Vaikka keskivahvat tanniinit antavatkin viinille jonkin verran ryhtiä yksinään nautittaessa, muuttuu sen luonne valitettavasti huonoon suuntaan heti kun kuvioon otetaan jotain ruokaa. Pääsiäispöydässä tämä täyteläinen, mutta hieman ryhditön vinkku jää muiden makujen jalkoihin ja häviää suuhun ikävällä tavalla. Tämä jakoi osin mielipiteemme, koska Jannen mielestä viinin mausteisuus tuntui pärjäävän lammasmakkaran pippurisuuden kanssa. Varsinaisen lampaan kanssa emme tätä kuitenkaan nauttisi. Hilloisuus ei varsinaisesti palvele tyylikkään selkeämakuisella lammasaterialla. Voi sopia hyvin haudutetuille, runsasaromisille ja täyteläisille pataruoille tai grillatulle marinadipossulle.

Edelliseen viiniin Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico verrattuna Hardys on kuitenkin selkeämmin ruokaviini, mutta ei ominaisuuksiltaan sovi täydellisesti perinteisille pääsiäisruuille.

Pääsiäisen tuomio:

Hardys on marjahilloinen viini, jonka rakenne kaipaisi ryhtiä toimiakseen pääsiäispöydässä. Tämä C-S-merlot-blendi on ehdottomasti parhaimmillaan yksinään suuresta lasista nautittuna.


Hullunkuriset ruuat: Juustot toimivat yhteen kaikkien maistettujen viinien kanssa. Poroleikkele ei niinkään. Jannen mielestä Hardys pärjäsi aika hyvin lammasmakkaran pippureille.


Kuvat: Viinikartta sekä Alko

Kommentit

Suositut tekstit