Vappu ja vapun juhlaviinit 1/3 - Hyvä mousse: Wolfberger Crémant d'Alsace Brut

Kuplajuoma kuuluu erottamattomasti vappuun samaan tapaan kuin Tammerkoskeen dipattavat tupsulakkiteekkarit.


Kaikki Viinikartan vappuaiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit vappuun

Monille vappu tarkoittaa melko kosteaa juhlaa, jolloin juomien laatu korvataan niiden määrällä. Viinikarttalaisten vappu sujuu kuitenkin teekkareiden ja muiden seikkailijoiden vappua rauhallisemmin, joten ensimmäisenä juhlajuomana laseihin kaadetaan hieno ranskalainen kuplajuoma.

Wolfberger Crémant d'Alsace Brut

Rypäleet: Pinot Blanc
Hinta: 14,29 €
Ranska, Alsace
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Kyseessä ei kuitenkaan ole samppanja, vaikkakin viinimme onkin tehty samalla menetelmällä. Viinimme on Alsacen alueelta peräisin oleva 750 viljelijän osuuskunnan, Wolfbergerin valmistama Crémant d'Alsace Brut.

Tämä crémantti sopii mahtavasti Vapun juhlahumuun jo monikäyttöisyytensä puolesta. Viini on erinomainen kilistelyyn ja juhlatunnelman nostattamiseen, mutta se toimii hyvin myös vappunaposteltavien huuhteluun.

Sen maku on raikas ja yllättävän hedelmäinen ollakseen näinkin kuiva. Pinot Blancin perusmaku maistuu omenan ja sitruksen muodossa. Viini ei ole aivan yhtä paahteinen kuin laatusamppikset tai kuivattavan hapokas, kuten Espanjan cavat. Lisäksi sampanjamenetelmällä käyttämällä tähän viiniin on saatu aivan mahtavat kuplat! Hienostuneet kuplat ovat juuri sopivan pieniä ja virkeitä. Houkuttelevat kuplat saavatkin siemailemaan tätä viiniä melkein tahattomasti.

Wolfbergeri toimii myös vähän optimiviileyttä lämpimämpänä, joten se on oiva juoma myös vappupiknikille. Heitä siis serpentiinit kaulaan, skumppapullo kainaloon ja etsi sopivan suojaisa paikka vappusateesta. Lasi tai kaksi crémanttia ja näet taas kevään kauneuden!

Miksi sopii vappuun? Wolfbergeri toimii aperitiivina ja maljakuohuvana, mutta erityisesti se toimii vappuruokien ja suolaisten naposteltavien kanssa yhteen. Kokeile vihreiden salattien, perunasalaattien, vappunakkien, smetanasillin ja tuulihattujen kanssa. Nam.


Wolfberger Crémant d'Alsace Brut saa useimmissa arvioissa tasaisen hyvät pisteet. Myös meiltä.


Kuvat: Viinikartta sekä Alko

Kommentit

Suositut tekstit