Uudenvuoden aaton kuohuviinit 2016 - Crémant ja samppanja

Uudenvuoden aattona maistuu juhlava kuohuviini. Valitsimme ja maistoimme kolmesta hintaryhmästä parhaat ranskalaiset kuohuvat. Kokeile ja tarjoa itsellesi ja ystävillesi vuodenvaihteen viinielämys.


Katso tästä Viinikartan Jensin ja Jannen kommentit näistä viineistä:


Wolfberger (W) Crémant d’Alsace Organic Brut

Satojen viljelijöiden Alsacen viiniosuuskunta Wolfberger on tunnettu etenkin valkoviineistään ja kuohuviineistään. Tämä Riesling-vetoinen luomu-crémant saapui valikoimaan syksyllä 2015 ja on saanut siitä lähtien huomiota osakseen. Noin 15 euron hintaan tässä pullossa saat laadukasta ja pirteän hedelmäistä kuohuviiniä. Kivasti kuohuvassa maussa on erotettavissa vihreää omenaa, persikkaa ja sitrusta. Wolfberger on raikas aperitiivi ja sopii uudenvuoden pikkusyötäville.

Montaubret Champagne Brut

Montaubret valittiin mukaan hintansa puolesta, sillä se on Alkon halvin samppanja 0.75-pullokoossa noin 23 euron hinnallaan. Viini ei kuitenkaan petä. Laatu tuntuu tasaiselta ja maku aromikkaalta. Tämä samppanja eroaa merkittävästi Wolfbergerin tyylistä ja valitse tämä, jos haluat kuohuvalta voimakkaamman aromikasta makua pirteän hedelmäisyyden sijaan. Pelkästään Pinot Noirista tehty kuohuviini saa aromeihinsa runsautta käytetystä rypälelajikkeesta, mutta on silti yllättävän raikas. Todella mainio samppanja tähän hintaan.

Bollinger Special Cuvée Champagne Brut

Sitten mennäänkin kaikkien tuntemaan James Bond -samppanjaan, jonka 56 euron hinnassa on glamour-lisänsä. Mutta onhan Bollinger aito ja upea samppanja kaikkine hienoine piirteineen, mistä samppanjat ovat tunnettuja. Maku on harmoninen ja tyylikäs. Se on runsaan paahteinen, samppanjamaisesti mineraalinen ja raikkaan hedelmäinen, mm. sitrusta ja omenaa. Samppanja on tehty kolmesta rypäleestä, Pinot Noirista, Chardonnaysta ja Pinot Meunierista. Eri vuosien sadoista sekoitettu cuvée pyrkii tasalaatuisuuteen vuodesta riippumatta. Valitse tämä samppanja arvokkaan juhlaviin hetkiin ja huomaat laadun.

Hyvää uutta vuotta Viinikartan seuraajille!

Kuvat ja video: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit