Viinikartan blogissa julkaistu 100 viinijuttua

Saimme Viinikartan blogissa juuri sadan jutun rajan rikki. Fanfaari! Aikaa kului kaksi vuotta ja viinejä yli 160.

Mehän aloitimme blogin marraskuussa 2012, koska halusimme laajemman mahdollisuuden kirjoittaa juttuja ja käyttää luovuutta kuin mitä Viinikartan viinien kommentointi mahdollisti. Viinikartan oma historia ulottuu 2011 helmikuuhun, jolloin ensimmäinen versio julkaistiin (nyt versio 3). Blogi aloitti siis 1,5 vuotta julkaisun jälkeen. Viinikartan joukkueeseen on kuulunut muutamia nettijulkaisemisen ammattilaisia, mutta Viinikartta on harrasteprojekti. Mukana olleiden viini-innostus on vaihdellut pakkomielteestä satunnaiseen naukkailuun. Blogi on kuitenkin kahden viini-intoilijan temmellyskenttä. Lähes kaikki jutut ovat Jannen ja Jensin yhdessä kirjoittamia, vaikka blogijutun perässä lukeekin kirjoittana jompikumpi. Viinit on myös testattu yhdessä. Lue meistä bloggaajista lisää.

Blogimme alkuperäisenä teemana oli ns. kyykkyviinit eli Alkon alahyllyjen halpisviinit. Arvioimmekin niitä siihen pisteeseen kunnes niistä ei löytynyt uutta ammennettavaa. Otamme kuitenkin uutuuskyykkyjä testiin aina kun mahdollista. Parhaat arvioimamme halpisviinit löydät tästä.Olemme osa myös Suomen viinibloggaajia, joka on epävirallinen viinikerho. Lue tästä viimeisestä tapaamisestamme: Käsityöläisoluita ja upeita viinejä viinibloggaajien tapaamisessa Tampereella. Me olemme niitä harvoja bloggaajia, jotka keskittyvät vain Alkon viineihin. Kysymys on rajauksesta ja fokusoinnista: Viinikartta kokonaisuutena käsittää vain Alkon viinien arvioita - ainakin toistaiseksi.

Haluamme kuunnella käyttäjiämme. Voit milloin tahansa ehdottaa meille blogijuttua tai ehdottaa Viinikartalle jotain uutta ominaisuutta. Toteutamme mielellämme ehdotuksia. Esimerkiksi Viinikartan Omat juomat -osiossa on nyt käyttäjän ehdottama ostoslistatoiminto. Omiin juomiin voit tallentaa kaikki Alkon suosikkiviinisi ja arvioida ne tähdillä tai kommenteilla, jotka näkyvät vain sinulle. Voit myös kommentoida julkisesti joko omalla nimellä tai nimettömänä.

Joulu on kiihkeintä aikaa viinimaailmassa. Joulun viinivinkki: Kokeile jouluviininä pelkästään kuohuviiniä tai samppanjaa. Kuohujuoma sopii läpi aterian monipuolisessa perinteisessä joulupöydässä ja toimii kinkunkin kanssa.


Maistamme viinejä missä vain. Kuvassa Janne.Kuvassa Jens.Kuvassa kaksoset.


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit