Saint Clair Chardonnay on tyylikäs pääsiäisen valkoviini

Vaikka pääsiäinen on lammasruokineen punaviinien aikaa, maistuu keväisin myös vaaleammat juomat. Meillä on ollut tapana suositella ainakin yhtä valkoviiniä ja tänä vuonna Uuden-Seelannin tammitettu chardonnay tuo juhlaan arvokkuutta.


Tammitettu valkoviini pääsiäispöydässä

Tammessa kypsytelty valkoviini on täyteläinen ja runsas tapaus. Hienoimmat tammitetut chardonnay-valkoviinit tulevat Côte de Beaunesta Burgundista ja niillä on myös hintaa. Täytyy sanoa, että pidän kyseisiä viinejä parhaimpina valkoviineinä maailmassa.

Tammisista viineistä pääsee nauttimaan myös muiden maiden tarjonnassa. Uusiseelantilainen Saint Clairin valkoviini tulee Marlborough'sta, joka on tunnettu erityisesti Sauvignon Blancistaan. Tämä Chardonnay on kaikkea, mitä tammitetulta viiniltä voi odottaa ja toivoa. Saint Clair on jälleen kerran tehnyt tyylikkään viinin.

Tamminen viini on kovin eri tyylinen, mihin yleensä on valkoviineissä totuttu. Tammitynnyrikypsytys tekee viinille saman kuin Pommac-virvoitusjuomalle; juomasta tulee täyteläisempi ja syvempi. Ja kaukana on ajat, jolloin tammisuus oli raskasta. Tänä päivänä suositaan hedelmäisempää ja raikkaampaa tyyliä.

Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay on kypsän hedelmäinen viini, jossa etenkin kypsä sitrusmaisuus on todella herkullista ja pitkään maistuvaa. Sitrusmaisuudessa on pieni kitkerä vivahde, joka hyvällä tavalla tuo viiniin vivahteikkuutta. Hedelmäisyydessä on myös pehmeämmän hedelmäisiä piirteitä, jotka runsaudellaan täyttävät suun. Viiniä keventää rapea hapokkuus ja ei ole väärin todeta, että tyylissä on piirteitä Sauvignon Blancista.

Tammi kuitenkin erottaa tämän viinin Sauvignon Blanceista, joita ei yleensä ole tammitettu. Saint Clairin chardonnayssa on mausteisuutta, paahteisuutta, pähkinäisyyttä, toffeeta ja hiukan vaniljaan viittaavaa kermaisuutta. Tässä viinissä on palaset kohdallaan, se on kaikinpuolin tasapainoinen ja puhdaspiirteinen.

4/5 tähteä. Tammitettu valkoviini on etenkin hienojen juhlaruokien viini. Sen voi sovittaa rasvaiselle lohelle, kanalle, possulle ja sienille. Kermaiset ja gratinoidut ruoat myös tykkäävät.Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen

Kuva: Viinikartta.fi
Viini saatiin maahantuojalta näytepullona.

Kommentit

Suositut tekstit