Peter Lehmann The Barossan Shiraz: parasta Barossan laatua

Pääsiäisenä sopii korkata roteva ja tuhti shiraz Australiasta. Jo edesmennyt Peter Lehmann on legendaarinen Barossan viinialueen "viiniparoni". Talon laadukkaat shirazit ovat alueensa hienoimpia edustajia ja maistuvat etenkin pääsiäisenä.


Erittäin täyteläinen Barossan uutuus-shiraz pääsiäiseen

Barossan laakso Etelä-Australiassa on tunnettu etenkin laadukkaista shiraz-viineistään. Mielessämme oli pääsiäiseen sopiva lammasviini ja valitsimme testiin tunnetun tuottajan Peter Lehmannin juuri Alkoon saapuneen uutuuden. Se on eri viini kuin jo vuosia valikoimassa ollut Peter Lehmann Portrait Shiraz, vaikka molemmissa etiketeissä onkin sama muotokuva. Viineissä on kuitenkin kympin ero, joten The Barossan on oletettavasti astetta voimallisempi tapaus.

Pullossa on hieno nahkaa jäljittelevä etiketti.

Värisävyltään Peter Lehmann -shiraz on tumma kuin yön sametti. Samoin on tuoksu. Siitä löytyy tummaa hedelmää, mausteista tammisuutta ja aavistus kukkaisuutta.

Maku on huipputäyteläinen, juuri sitä parasta suuntäyttävää tasoa. Hedelmäisyys on ihastuttavaa, mehukkaan hilloista ja hapokasta myös. Tammisuus on vahvaa, kevyesti paahteista ja nahkaista.

Aromeista löytyy myös karhunvatukkaa, kirsikkaa, luumua, mokkaa, savua ja kuivatuilla mustaherukoilla maustettua tummaa suklaata. Huikea setti.

Ryhtiä tuo suuta kuivattavat, mutta silkkiset tanniinit, joiden ansiosta viini sopii myös medium-kypsälle pihville. Maku on pitkä ja kokonaisuutena suunmyötäinen.

4.5/5 tähteä. Peter Lehmann The Barossan Shiraz on varma ja tyylikäs valinta pääsiäislampaan seuraan. Se viihtyy erityisen hyvin grillatun lihan seurassa, mutta on miellyttävä nautiskeluviini sellainaankin tai kovien juustojen kanssa pääsiäisaterian jälkeen.Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit