Portugalin punaviini Fonte do Beco - järjettömän hyvä hinta-laatusuhde

Portugalin punaviinit kasvattavat suosiotaan jatkuvasti. Alkossakin myynti on kolmessa vuodessa tuplaantunut. Miksi? Maista Fonte do Beco, niin tiedät.

Katso viinin tiedot: Fonte do Beco (9,89€)

Fonte do Beco on herkullisen hedelmäinen punaviini

Portugalin punaviinien myyntiluvut alkavat lähestyä jo Malbecista kuuluisan Argentiinan lukuja. Mikä Portugalissa siis kiehtoo? Tärkeimpänä tekijänä lienee omat paikalliset rypäleet, joita on satoja. Niitä on pikkuhiljaa opittu tuntemaan ja sitä myöten myös arvostamaan. Omaleimainen tyyli yhdistettynä yhä laadukkaampiin kokemuksiin on hyvä kilpailuetu.

Sanotaan, että Portugalista saa viinejä laatuunsa nähden edulliseen hintaan. Tämä pitää erityisen hyvin paikkansa paikallisesta Castelão-rypäleestä tehdyssä Fonte do Beco -punaviinissä. Kyseessä on kestosuosikki monessakin mielessä.

Fonte do Beco tulee esille uudestaan ja uudestaan. Se on ollut kuluttajien, bloggaajien ja viinikriitikoiden huulilla jo vuosien ajan. Se on kahminut lukuisia palkintoja, se mainitaan usein viininä, josta on tullut monen suosikkiviini (myös minun), ja se on jopa toiminut ns. sisäänheittäjänä viinimaailman pyörteisiin. Ja kun vilkuilee julkaisuja näin pääsiäisen alla, mainoksissa näkee edelleen Fonte do Becoa - usein lampaan kaverina.

Mutta mikäs siinä. Kyseessähän on todella hyvä viini ja hinta on saatu pysymään matalalla. Tätä ei voi kuin kehua ja 90 pistettä on helposti perusteltu.

Väri: Fonte do Beco on sävyltään rusehtava ja läpikuultava.

Tuoksu: Siinä on muhevan marjainen ja kevyesti maapohjainen tuoksu.

Maku: Viinissä on keskitäyteläinen, ääripehmeä ja helppo maku, mutta se on samalla todella tasapainoinen ja huippumiellyttävä.

Viinin tanniinit ovat hyvin pehmeät. Ryhtiä tuo kiva ja kantava hapokkuus. Raikkautta taas antaa herkullisen mehukas hedelmäisyys, jossa on kypsää kirsikkaa ja tummia marjoja. Tämä ihastuttava hedelmäisyys on viinin varsinainen pihvi. Sen lisäksi mielenkiintoa syntyy kevyen multaisesta vivahteesta ja tammisen mausteisista aromeista, joissa on myös orastavaa nahkaisuutta.

Fonte do Beco summaa sen, miksi Portugalin viinit kasvattavat suosiotaan: viini on miellyttävä, omaleimainen, herkullinen ja hyvin edullinen. Nauti Fonte do Beco pääsiäispöydässä. Se sopii aina keskivahvoihin makuihin asti ja hapokkuuden ansiosta myös tyyliltään kermaisille ruoille.

Fonte do Beco (9,89€), 4/5 tähteä


Kuva: Alko

Kommentit

Suositut tekstit