Langhe Nebbiolo - yleisviini pääsiäisruoalle

Langhen viinialue on Piemontessa Pohjois-Italiassa. Sen sisällä tuotetaan myös kuuluisia piemontelaisia viinejä, Baroloa ja Barbarescoa.Bric Castelvej Langhe Nebbiolo

Erittäin tanniininen Nebbiolo on peri-italialainen viinilajike, josta valmistetaan ikoniset Barolot ja Barbarescot. Nebbiolosta valmistettuja viinejä on kuitenkin saatavilla myös vähän halvemmassa hintaluokassa, jolloin ne ovat myös nautittavissa ilman sen kummempaa ikäännyttämistä. Langhe-nimetyt nebbiolo-viinit ovat pehmeämpiä ja helpommin lähestyttäviä kuin Barolot, jotka vaativat mielellään vuosien kypsytyksen ollaakseen juomakelpoisia. Langhe Nebbiolossa pääset pienemmällä rahalla Nebbiolon makuun.

Bric Castelvej Langhe Nebbiolo on erinomainen viini, kun halutaan panostaa ruuan ja viinin yhdistämiseen. Tämä viini sopii erinomaisesti erilaisten liharuokien kanssa. Testasimme viiniä rasvaisen risoton ja murean lampaan sisäfileen kanssa. Yhdistelmä toimi kuin hyvin öljytty moottori. Viinin tanniinit antoivat ruuan kanssa periksi ja viinin maku täydensi ruuan makuelämystä mahtavasti.

Yksinään viini on vähän orpo. Keskitäyteläinen maku on kyllä sopivan pehmeä vain kulautteluun, mutta viini kaipaa selvästi ruokaa kaverikseen. Vahamainen fiilis jälkimaussa kielii italialaisesta alkuperästä ja kehottaa nostamaan lasin huulille yhä uudestaan.


VIINI: Keskitason tanniinit toimivat, suuta kuivattava tyyli. Kirsikkainen, marjainen, mausteinen. Aika ohut, mutta hienon aromikas. RUOKA: Sienillä maustetut pastat ja risotot: tryffeli, tatti, herkkusieni. Sopii hyvin monenlaisille liharuoille, kuten patakanalle ja pääsiäislampaalle.


4 tähteä. Erinomainen pääsiäisen ruokaviini Nebbiolosta.Viinit maistamme lähes aina myös jonkin ruoan seurassa. Langhe Nebbiolo sopi erinomaisesti sienirisotolle ja pekonilla päällystetylle lampaan sisäfileelle. Uunipäärynät appelsiinikastikkeella syötiin jälkiruoaksi.
Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit