Mas Doix Les Crestes - mehevyyttä pääsiäiseen Kataloniasta

Priorat on Katalonian laatuviinialue, jolla on Espanjan korkein laatuluokitus DOCa. Prioratin lisäksi vain Riojalla on vastaava luokitus. Tämä Grenache-vetoinen mehevä punaviini tulee Prioratista ja otimme sen testiin ajatuksena sovittaa se pääsiäislampaalle.Mas Doix Les Crestes on mehevä viini

Mas Doix Les Crestes on hieno viini Katalonian Priorat-alueelta. Priorat on suhteellisen pieni alue, siinä suurin piirtein Barcelonan liepeillä. Alueelle on tyypillistä melko kuivat ja karut olosuhteet, minkä vuoksi Prioratin viinit ovat laadukkaan omalaatuisia ja hyvinkin arvostettuja.

Tämä usean rypäleen sekoite (Grenache Noir, Syrah, Carignan) on melko tavanomainen tuttavuus Espanjassa. Samanlainen tai samantapainen sekoitus on tuttu monista espanjalaisista viineistä - etenkin halvemmista pehmeämmistä viineistä. Kun Mas Doix Les Crestesin tyyli on vielä helposti lähestyttävä, niin siinä mielessä viinistä ei löydy juuri mitään mielenkiintoisesti poikkeavaa. Toisille tämä on huojentava tieto, mutta toisille pieni pettymys. Prioratista kun odottaisi vivahteikkaampaa viiniä.

Les Crestes on mehevä, mutta silti sopivan tanniininen. Tyylissä on samankaltaisuutta halvemman hintaluokan Torres Sangre de Toron kanssa. Runsas hedelmäisyys korostuu etenkin ruuan kanssa ja riippuu ruoasta, miten viini kokonaisuutena pärjää. Meidän ruoilla rasvaisen risoton ja lampaanfileen kanssa nautittuna jäimme kaipaamaan viiniltä enemmän selkärankaa. Vaikka meidän Priorat-odotuksiin nähden viini olikin jotain muuta, on se kuitenkin hyvin tehty viini, joka maistuu aidosti espanjalaiselle.


VIINI: Runsasarominen, hilloinen, mehukkaan marjainen, makean mausteinen, kohtuulliset tanniinit. RUOKA: Grillatut mehevät lihat, lammaspata, burgundinpata, häränhäntäpata, gulassi ja juustot.


4 tähteä. Keskitanniininen, eloisan mehukas ja aromikas viini.

Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit