Richard Böcking Riesling - pirteä pääsiäisviini Moselista

Alkon saksalainen uutuus-riesling on varsin pirteä tapaus. Se on ihastuttava viinivalinta, kun kevätaurinko vihdoin alkaa lämmittämään.Richard Böcking Devon Riesling

Richard Böcking -viinitila on Traben-Trarbachissa Mosel-joen varrella. Kaupunki on joskus ollut suuri viinikaupan keskus ja edelleenkin alueella toimii lukuisia viinitiloja. Seutu on niin kaunista Moselia, että Böckingit ovat viihtyneet alueella jo 1600-luvulta lähtien. Uusi sukupolvi on ottanut ohjat muutama vuosi sitten ja tekee moderneja viinejä vanhaa kunnioittaen. Devon Riesling on tilan menestynein viini.

Tämä saksalainen riesling on pirteä elämys kevään juhlahetkiin. Devon Riesling ei ole aivan rutikuiva. Puolikuivan rajoille jätetty jäännössokeri tuo viiniin mukavaa pyöreyttä. Viinin muu makumaailma on erittäin hedelmäinen ja hennon mineraalinen. Tällaisen viinin pienen pieni makeus on poikaa etenkin silloin, kun viini nostetaan ruokapöytään. Siinä on myös kohtuullisesti alkoholia, 11%, mikä tekee siitä helposti nautittavan seurustelujuoman, joka varmasti ihastuttaa vieraita.

Keväällä on mukava nauttia raikasta valkoviiniä vaikka läpi koko aterian. Tämä Moselin riesling toimii ruokapöydässä varsin monipuolisesti ja pärjää vaikka mausteisenkin ruoan seurassa. Hapokkuutensa ansiosta se kestää tarvittaessa vaikka vähän juustoisemmankin risoton, mutta ei myöskään hukuta alleen kevyempiä makuja. Pieni petrolinen vivahde muistuttaa hienosti viinin alkuperästä, mutta ei tunnu häiritsevältä ruuankaan kanssa.


VIINI: Hedelmäpommi: valkoinen persikka, vihreä omena, makea kypsä sitruuna. Pirskahtelevan hapokas, mineraalinen ja tasapainoinen. RUOKA: Vaaleat kalat, äyriäisrisotto, alkuruoat, tuoreille ja kevyemmille mauille. Erinomainen seurusteluviini.


4 tähteä. Todella miellyttävä ja suunmyötäinen riesling.

Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit