Pääsiäisen punaviini lampaanviululle: Museum Reserva

Pääsiäisaterian kruunaa rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu lampaanviulu. Valitse viulun kaveriksi sopivan voimakas punaviini.


Museum Reserva 2010 on saatavilla vain tilausvalikoimasta. Tee tilaus mielellään 2 viikkoa ennen pääsiäistä. Tämän viinin kohdalla odotus kannattaa.

VIINI: Täyteläinen, tanniininen, suuntäyteinen, kypsynyt, mausteinen, nahkainen RUOKA: Lampaanviulu, lampaanpaisti, riistaruoat

Viinin tiedot Viinikartalla: Museum Reserva 2010 (19,99 €)

Pääsiäisen perinteinen herkku heti suklaamunien jälkeen on tietysti lammas. Yksi suosituimmista lammasaterioista on luullisesta lampaanpaistista pitkään haudutettu lampaanviulu. Koska laampaanliha on voimakkaan aromikasta, maustetaan viulu reippaasti suolalla, yrteillä, kuten rosmariinilla, ja viiltoihin työnnetyillä kokonaisilla valkosipulinkynsillä. Tämä combo suorastaan huokuu selväpiirteisiä voimakkaita aromeja, joten liha kaipaa rinnalleen voimakkaan punaviinin.

Viinikartan suositus lammasviiniksi on todella tyylikkään täyteläinen ja mukavasti tammessakin kypsynyt espanjalainen Museum Reserva. Viini on tullut monta kertaa vastaan eri yhteyksissä ja on myös vuoden viinit (2011 ja 2012) kisassa mainetta niittänyt. Tämä supertäyteläinen punkku on kuin tehty soittamaan lampaanviulua.

Museum-viinissä on melko museomaiset tuoksut. Nenästä löytyy kaikkea tummaa, mitä museon hyllyiltäkin löytyy: nahkaa, puuta ja vähän vanhanajan rustiikkista tallifiilistä.

Maistettaessa yksinään Museum Reserva täyttää koko suun heti! Runsas maku on pehmeä ja suuhun jää pitkä jälkimaku. Lampaan kanssa viini nousee uudelle tasolle: lihan ja viinin yhdistelmä on erinomainen sekoitus tanniinien pyöreyttä, viinin pehmeyttä, tumman marjaista täyteläisyyttä ja lihan juurevaa yrttisyyttä! Tästä ei lammasviini parane; viini lennättää sinut suoraan Pohjois-Espanjan Cigalesiin - ihan Riojan naapuriin.

Valitettavasti Museum Reserva on saatavilla ainoastaan Alkon tilausvalikoimasta. Kannattaakin laittaa tilaus vetämään pian, jotta saat tämän viinin kruunaamaan pääsiäisateriasi!

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit