Pääsiäisen hyvä valkoviini: Château Tour de Calens

Pääsiäistä ja kevättä kannattaa juhlia myös raikkaalla valkoviinillä! Vaikkapa Ranskasta. Aloitamme pääsiäisviinien esittelyt tällä ihastuttavalla uutuudella Bordeaux'sta.


Château Tour de Calens on uutuus helmikuulta 2016. Tuote on erikoiserä, joten viiniä on saatavilla rajoitetun ajan. Viiniä tehdään vuodessa 13 000 pulloa.

VIINI: Kuiva, hapokas, sitruksinen, mausteinen, yrttinen ja tamminen RUOKA: Uunilohi, patabroileri, yrttipossu ja äyriäiset

Viinin tiedot Viinikartalla: Château Tour de Calens 2014 (17,94 €)

Yleensä pääsiäisenä pöytään katetaan lammasta ja lasiin kaadetaan sen mukaista punkkua. Pääsiäisperinteitä on kuitenkin yhtä paljon kuin yllätysmunia Prisman hyllyssä, joten tässä vaihtoehtoinen valkoviini pääsiäisaterialle!

Ranskan arvostetulta Bordeaux'n alueelta Gravesista (vasen ranta) kotoisin oleva Château Tour de Calens on Alkon kevään 2016 uutuus. Tämä viini on jo rypälesekoitukseltaan mielenkiintoinen ja herättänyt paljon innostusta viini-intoilijoiden tutkalla. Viini on 50/50-sekoitus tammessa kypsytettyä Sémillonia ja terästankissa uinutta Sauvignon Blancia.

Ei voi muuta sanoo kuin hattuu nostaa fransmannien osaamiselle! Viini on todella hienostunut ja siitä löytyy mukavasti eri ulottuvaisuuksia.

Väriltään viini on osuvasti todella keltainen - aivan kuin suunniteltu pääsiäiseksi. Tuoksu on miellyttävä ja siitä löytyy häivähdys tammista makeutta.

Maultaan Château Tour de Calens jatkaa tyylikkäällä linjalla! Kuiva viini on mukavan sitruksisen hapokas, alkuun hennon oloinen, mutta siitä löytyy pitkä jälkimaku, mausteisuutta ja mukavasti luonnetta. Sauvignon tuo hapokkuutta ja tammitettu Sémillon taas suuren viinin kompleksisuutta, mikä tekee viinistä monipuolisen ruokaviinin.

Jos meinasit laittaa lautasellesi vaikka pääsiäistipusia tai kalaa, toimii tämä laadukas ja puhdaspiirteinen valkoviini niiden kanssa varmasti. Viini maistuu myös juustojen kera.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit