Pääsiäisen punaviini karitsan kareelle: Cabeça de Toiro Reserva

Pääsiäispöydässä ei tarvitse keskittyä pelkästään makuihin, sillä ruoka voi olla myös visuaalisesti mielenkiintoista. Karitsan kare on kaikessa yksinkertaisuudessaan varmasti pääsiäisen näyttävimpiä herkkuja.


Hedelmäinen Cabeça de Toiro Reserva toimii huipusti grillattujen lihojen kanssa.

VIINI: Täyteläinen, pehmeän tanniininen, hedelmäinen, hapokkuus kirsikkaista, paahteinen, mausteinen, tamminen. RUOKA: Grillattu karitsan kare eli kyljysrivi. Tai ruskista pannulla ja kypsennä uunissa.

Viinin tiedot Viinikartalla: Cabeça de Toiro Reserva 2011 (14,99 €)

Karitsan tai lampaan kare tarkoittaa kyljysriviä, josta kylkiluut on leikattu näyttävästi esille. Luurivillä koristettu liha on jo sellaisenaan hieno köntti lihaa, mutta siitä saa pienellä vaivalla vielä komeamman. Kareen voi esimerkiksi sitoa pyöreäksi kruunuksi tai asetella kaksi karetta luut vastakkain.

Karitsan kareen makumaailma on lähes yhtä majesteettinen kuin sen ulkonäkö. Varsinkin grillattuna liha saa parhaan makunsa luun ja lihaan jätetyn rasvan toimiessa yhteen. Tämän lisäksi kare yleensä maustetaan reippailla yrteillä. Joskus myös sinapilla. Tämä kysyykin karitsan kareen kanssa tarjottavalta viiniltä vähän luonnetta.

Ja luonnettahan meidän suosittelemastamme viinistä löytyy! Cabeça de Toiro Reserva on tumma ja voimakashedelmäinen punaviini mielenkiintoisista viineistään tunnetusta Portugalista. Portugalin ainutlaatuiset rypäleet ovat nyt nosteessa. Jos Portugalin viinit eivät ole tuttuja, tästä on hyvä aloittaa.

Tämä viini on mielenkiintoinen, sillä yksinään viini on aika kesy ja mukavan täyteläinen. Ruuan kanssa siitä löytyy kuitenkin erilaista ryhtiä ja se nostaa etenkin liharuuan lähes uudelle tasolle. Varsinkin grillatun lihan kanssa viinin hedelmäisyys on hyvä yhdistelmä. Cabeça de Toiro Reservan tammitus onkin mennyt oikein nappiin! Tammen ja tanniinien läsnäolon huomaa, mutta ne eivät käy häiritseviksi missään vaiheessa.

Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

  1. Vuosia sitten tein useasti työmatkoja Portugaliin ja totesin tuolloin, että heillä oli todella mahtavat punaviinit. Ihmettelin miksei niitä tunnettu meillä. Sitten tulin siihen tulokseen, että he joivat itse parhaat viininsä ja veivät loput ulos. Nyt kun Portugalin talous on sakannut he ovat vihdoinkin alkaneet myydä mainioita viinejään meille muillekin. Jäädessäni eläkkeelle 2010 harkitsin hetken, että voisin perustaa Portugalilisten viinien maahantuontiin keskittyvän yrityksen. Onneksi joku muu teki sen !!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pussihousut ja kiitos kommentista. Portugalin viinit ovat tosiaankin olleet nousussa jo muutaman vuoden ja ennusteemme on, että ne kasvattavat edelleen markkinaosuuttaan. Portugalista löytyy todella ainutlaatuisia viinejä, joihin myös me olemme kovasti mieltyneet.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit