Apothic Red on Amerikan myydyin punaviini

Suosittu Apothic Red on ollut saatavilla pullossa jo parin vuoden ajan. Nyt tämä kalifornialainen viini on saatavilla myös hanapakkauksessa.

(37,78€ / 3 litraa)
Yhdysvallat, Kalifornia

Hillomainen ja mokkainen Apothic Red

Tausta

Apothic-viinisarja on mielenkiintoinen ja rohkea kokoelma innovatiivisia ja kokeellisia kalifornialaisia sekoiteviinejä. Olemme niitä nyt joitakin maistaneet ja Apothic Red on ehkä lähimpänä tavanomaista punaviiniä. Sarjan viineissä on monia erikoisuuksia, joista olemme arvioineet kahvia sisältävän Apothic Brewn, Apothic Darkin sekä viskitynnyrissä kypsyneen Apothic Infernon.

Apothic Redissä on pitkä lista Kalifornian rypälelajikkeitä: Zinfandel, Syrah, Merlot, Cabernet, Petite Sirah, Teroldego, Pinot Noir, Petit Verdot ja Graciano. Siis yhdeksän eri lajiketta! Kaliforniassa hyvin suosittua Zinfandelia on eniten (40%) ja se antaa viinille alkoholista runkoa, mokkaa ja mausteisuutta. Syrahista (18%) tulee tummaa hedelmäisyyttä, Merlotista (16%) pehmeää hillomaisuutta ja Cabernetista (8%) tanniinista rakennetta. Muiden rypälelajikkeiden vaikutus on pienempi.

Apothic-brändin omistaa perheyritys E.J. Gallo, joka on suurin kalifornialaisten viinien viejä. Apothic-sarjan tarinoiden ja makujen takana on viinintekijä Debbie Juergenson. Amerikan myydyin punaviini, pullokokoinen Apothic Red, on hyvin suosittu myös Kanadassa ja Ruotsissa.

Luonnehdinta

Tuoksussa on vaniljafudgea ja tiivistä punamarjaisuutta.

Suutuntuma on täyteläinen, hillomaisen hedelmäinen ja pehmeän hapokas. Tanniinit ovat aika hennot, mikä tekee mausta pyöreän ja helposti lähestyttävän.

Kypsä hedelmäisyys on intensiivistä, tummaa ja marjaista. Siitä löytyy karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa, mansikkaa ja herukkaisuutta.

Viinissä on mausteinen potku läpi koko maun. Lakritsisuus ja mokkaisuus yhdessä jäännössokerin kanssa tuovat viiniin suklaisen ja makeahkon luonteen.

Helposti lähestyttävä ja suomalaiseen makuun sopivan makea Apothic Red on täynnä runsasta hedelmäisyyttä sekä zinfandeleista tuttua mokkaa ja vaniljaa. Nauti sellaisenaan, grilliruokien, pasta bolognesen tai vaikka tumman suklaan seurassa.

Apothic Red 2018 (37,78€), 3.5/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit