Kana-salviapasta ja Edna Valley Chardonnay
Salvia on aromaattisimpia yrttejämme. Sen vahva ja tyylikäs maku sopii erinomaisesti kanapastan maustajaksi. Kalifornialainen chardonnay täydentää aterian.
Laakson viileämpi mikroilmasto poikkeaa huomattavasti läheisten aavikkomaisten alueiden paahteesta. Viileyden mahdollistava pitkä kasvukausi tuo viineihin hapokkuutta, tasapainoa ja vivahteikkuutta. Edna Valley on Central Coastin parhaimpia alueita viinille.
90% viinistä on kypsynyt uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan.
Tuoksu on tamminen ja vahamainen. Siinä on myös mineraalisuutta ja vihreää yrttisyyttä.
Maku on vahva ja tamminen, kuten perinteiseen Kalifornian chardonnayhin kuuluukin.
Trooppisesta hedelmäisyydestä löytyy ananasta, aprikoosia, hunajamelonia, kypsää sitruksisuutta ja valkopersikkaa.
Viinissä on myös makeaa tammimausteisuutta, toffeeta, vaniljaa ja voita.
Edna Valley Chardonnay on hienosti tasapainoinen ja perinteinen Kalifornian tammi-chardonnay. Tyyli on runsas, tamminen, trooppisen hedelmäinen ja voinen. Nauti kana-salvipastan seurassa.
Edna Valley Central Coast Chardonnay 2018 (16,49€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Edna Valley Central Coast Chardonnay 2018 (16,49€)
Kalifornia, Central Coast, Edna Valley
Kalifornia, Central Coast, Edna Valley
Kana-salviapasta
Resepti: Kana-salviapasta neljälle
Ainekset:
Ainekset:
- 500g pappardelle pastaa
- 3 kananrintaa
- 1 paketti ruskeita herkkusieniä
- 3 pientä salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 dl tuoretta salviaa
- 50g voita
- 1 sitruunan mehu
- 1-2 rkl fenkolinsiemeniä
- 2 dl pankojauhoja
- Suolaa
- Pippuria
- Parmesaania raastettuna
- Kypsennä suolalla ja pippurilla maustetut kananrinnat Airfryerissa puolikkaan sitruunan kanssa. Tai vaihtoehtoisesti uunissa.
- Puhdista ja pilko herkkusienet. Paista pannulla ensin ilman öljyä ja lisää lopuksi tilkka öljyä tai voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja pilko sipulit.
- Silppua salvia.
- Paahda fenkolinsiemeniä pannulla ilman öljyä.
- Paahda pankojauhot öljyssä kauniin ruskeiksi.
- Raasta parmesaani hienoksi.
- Keitä pasta ja säästä keitinvettä.
- Poista kananrinnasta luu ja leikkaa sopiviksi siivuiksi.
- Kuullota sipuleita öljyssä.
- Lisää voi, sitruunanmehu, salvia ja fenkolinsiemenet.
- Kypsennä hetki ja sekoita joukkoon pasta. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jottei pasta kuivu.
- Kokoa lautaselle pastaa, pankomurua, kanaa, sieniä ja parmesaania.
- Koristele tuoreella salvialla.
Kana-salviapasta valmistelut. Kana on kypsennetty airfryerissa, jossa puolikas sitruuna antaa kypsyessään kanalle aivan mahtavan maun. Kypsennys onnistuu myös uunissa. Tällöin kypsää sitruunaa kannattaa puristaa lihalle.
Edna Valley Central Coast Chardonnay 2018
Noin puolessa välissä Los Angelesia ja San Franciscoa sijaitsee chardonnaystaan tunnettu Edna Valley. Lähellä merta sijaitseva laakso saa virkistävän ja viilentävän tuulahduksen mereltä.Laakson viileämpi mikroilmasto poikkeaa huomattavasti läheisten aavikkomaisten alueiden paahteesta. Viileyden mahdollistava pitkä kasvukausi tuo viineihin hapokkuutta, tasapainoa ja vivahteikkuutta. Edna Valley on Central Coastin parhaimpia alueita viinille.
90% viinistä on kypsynyt uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan.
Tuoksu on tamminen ja vahamainen. Siinä on myös mineraalisuutta ja vihreää yrttisyyttä.
Maku on vahva ja tamminen, kuten perinteiseen Kalifornian chardonnayhin kuuluukin.
Trooppisesta hedelmäisyydestä löytyy ananasta, aprikoosia, hunajamelonia, kypsää sitruksisuutta ja valkopersikkaa.
Viinissä on myös makeaa tammimausteisuutta, toffeeta, vaniljaa ja voita.
Edna Valley Chardonnay on hienosti tasapainoinen ja perinteinen Kalifornian tammi-chardonnay. Tyyli on runsas, tamminen, trooppisen hedelmäinen ja voinen. Nauti kana-salvipastan seurassa.
Edna Valley Central Coast Chardonnay 2018 (16,49€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti