Valkosuklaa ja Pinot Noir - joulun yllättävin viini-ruokapari

Punaviini ja tumma suklaa on monelle tuttu yhdistelmä, mutta punaviinin maistelu valkosuklaan kanssa saattaa kuulostaa oudolta. Siitä huolimatta se on ehkä paras punaviini-suklaapari.

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2018 (15,99€)
Chile, San Antonio
Jälkiruokien tärkeimmät ainekset: valkosuklaa, kerma ja marjat

Pinot Noirin hapokkuus leikkaa kaakaovoin rasvaisuutta

Viinin ja suklaan yhdistämisessä on omat haasteensa, mutta oikeilla valinnoilla yhdistelmä toimii. Kirjoitimme aiheesta jo aiemmin:

Yhdistä onnistuneesti suklaa ja viini

Valkosuklaan ja punaviinin yhdistämisessä on jotain kiehtovaa ja päätimme tehdä laajennetun testin yhdistelmän toimivuudesta. Punaviiniksi valitsimme syksyn suosikkirypäleen Pinot Noirin, koska tiesimme sen loistavan valkosuklaan seurassa.

Valkosuklaa

Valkosuklaa koostuu kaakaovoista, maitojauheesta ja sokerista. Kaakaovoi on kaakaopavuista eroteltua rasvaa. Jotkut ovat sitä mieltä ettei valkosuklaa ole ollenkaan suklaata.

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Tuoksu on maanläheinen ja karpaloinen.

Suutuntuma on marjaisan hapokas. Mausta löytyy monia marjoja, kuten karhunvatukkaa, karpaloa, mansikkaa ja vadelmaa sekä myös kirsikkaa.

Tammisuus tuo hyvää vastapainoa mausteisine ja kevyesti savuisine piirteineen. Maku on pitkä ja aromaattinen.

Leydan pinot noir on hyvä ja laadukas valinta testiämme varten.

Yhdistelmät

Tässä taulukossa on esitelty valkosuklaa-pinot-yhdistelmien toimivuus:

Ruoka: Valkosuklaa, kerma, vadelmat Yhdistelmä: Huono. Vadelmat ja valkosuklaa ovat aivan liian makeita kuivalle punaviinille. Edes viinin vadelma-aromit eivät tee siltaa viinin ja makean jälkiruoan välille. Viinin kuivuus korostuu kohtuuttomasti.
Ruoka: Valkosuklaa, kerma, puolukat Yhdistelmä: Keskinkertainen. Happamat puolukat löytävät jotain samankaltaista viinin happamista karpaloaromeista, mutta makea jälkiruoka saa silti viinin maistumaan kovalta.
Ruoka: Valkosuklaa paloina. Yhdstelmä: Toimii! Valkosuklaan todella rasvainen kaakaovoin maku sulaa suussa, kun viinin hapokkuus iskee siihen. Samalla viinin omat marja-aromit korostuvat. Todella mielenkiintoinen ja maistuva yhdistelmä.


Jälkiruokana tämä toimi hyvin, sillä puolukoiden happamuus oli hyvää vastapainoa kermaiselle ja valkosuklaiselle makealle vaahdolle. Viinin kanssa ei kuitenkaan täydellistä paria syntynyt.


Mikä valkosuklaa toimii pinot noir -punaviinin kanssa?Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit