Espanjalainen lahjaviini: Bardos Reserva

Bardos Reserva on mahtava lahjaviini erittäin täyteläisen ja rotevan espanjalaisen punaviinin ystävälle.

Bardos Reserva 2014 (21,98€)
Espanja, Ribera del Duero

Bardos Reserva 2014 tulee Ribera del Duerosta

Tausta

Vanhan viisauden mukaan viini on sitä parempaa, mitä haastavimmissa olosuhteissa se kasvaa. Madridista pohjoiseen sijaitsevan Ribera del Dueron viinialue on kuuluisa kuumista kesistään ja kylmistä talvistaan, mutta paikalliset erot ovat huomattavia. Bardosin viinit tuotetaan alueen haastavimmissa olosuhteissa ja sen kyllä huomaa viinin intensiteetissä.

Ribera del Dueron punaviinit ovat lähes yksinomaan Tempranillosta. Alkon valikoimaa listatessa huomaa rypäleet Tinto Fino tai Tinta del País. Kyseessä on sama Tempranillo paikallisella nimellä. Tässä viinissä on Tempranillon lisäksi kymmenen prosenttia Cabernet Sauvignonia.

Itse olen oppinut tuntemaan Ribera del Dueron punaviinit täyteläisinä ja runsaina herkkuviineinä, joista löytyy joko rotevuutta tai mahtavaa mehevyyttä sekä usein myös suklaisia vivahteita. Alueen viinit sopivat erityisen hyvin lammasruoille.

Bardos Reserva kypsyi ranskalaisssa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan.

Luonnehdinta

Bardos Reserva on kaikkea sitä, mitä espanjalaiselta punaviiniltä voi odottaa. Se on suuri, täyteläinen ja suklaisen mausteinen jättiläinen, joka on parhaimmillaan ison lihakimpaleen tai voimakkaiden juustojen kaverina.

Tuoksultaan Bardos on etenkin mausteinen ja suklainen. Lisäksi tummat marjat tuovat tuoksuun mukavaa syvyyttä, jota tammen mausteisuus komppaa hyvin.

Suussa supertäyteläinen maku jatkaa samaa linjaa. Makumaailma on hieman yksioikoinen, mutta erinomaisen tasapainoinen. Tanniinit ovat rakenteeltaan napakat ja tyyliltään jauhoiset. Marjainen hapokkuus luo loppusilauksen.

Viini on erittäin hyvä ruokaviini ja se sopii hyvin monenlaisille liharuuille. Seurustelutilanteissa viinin kanssa kannattaa tarjota pientä tapas-tyylistä naposteltavaa.

Bardos Reserva on loistoviini. Se ei ole aivan tyypillinen mokkainen nautiskeluviini, sillä hieman kuivattavat tanniinit antavat sille voimakkaat hartiat, mikä tekee siitä erinomaisen viinin kotimaiselle riistalle.

Bardos Reserva 2014 (21,98€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit