Joulun lahjaviinit: Ruinart Blanc de Blancs -huippusamppanja

Hyvä viini on takuuvarma joululahja vuodesta toiseen. Kun lahjaan haluaa panostaa kunnolla, kannattaa katseet suunnata samppanjahyllyyn. Ruinart Blanc de Blancs -samppanja on nimittäin hieno viini ja sen saa nykyään vielä hienommassa paketissa.


Ruinart Second Skin -lahjapakkaus on paperia

Historiallinen pullon muoto

Ruinart on Champagnen alueen vanhin rekisteröity viinitalo, joten tietotaitoa ja historiaa löytyy vuosisatojen ajalta. Näitä perinteitä kunnioittaen talo tuottaa nykypäivänäkin todella laadukkaita ja arvostettuja viinejä.

Ruinart Blanc de Blancs on kiinnostava myös ulkoisten avujensa vuoksi, mikä näin joulun aikaan on myös pelkkää plussaa. Viinin pullo on normaalia skumppapulloa pyöreämpi ja perinteisemmän näköinen. Pullon voisi helposti kuvitella Napoleonin hoviin tai vähintäänkin mustavalkoiseen ranskalaiseen taide-elokuvaan. Lahjana tällainen vähän erikoisempi pullo vaikuttaa heti astetta arvokkaammalta ja muistuu mieleen vielä viinin nauttimisen jälkeenkin.

Pullon ympärille on kääritty käteen miellyttävältä tuntuva mattapintainen kierrätettävä paperikääre, "second skin". Sen tarkoitus on myös suojata samppanjaa valolta, joka voi vaikuttaa makuun. Kääreen voi halutessaan jättää paikoilleen silloinkin, kun pullon avaa.

Paperinen lahjapakkaus

Yleensä lahjapullot pakataan laatikkoon, jotta lahja olisi vähän juhlavampi ja helpompi kuljettaa turvallisesti. Silloin pullon hieno muoto jää kuitenkin piiloon. Ruinartilla tähän ongelmaan on kehitelty ratkaisuksi pelkistetyn elegantti paperinen suojakuori, joka toimii samalla myös näyttävänä lahjapakkauksena.

Paperinen lahjapakkaus on täysin kierrätettävä ja sen väitetään pienentävän lahjapaketin hiilijalanjälkeä 60% aikaisempaan verrattuna. Tällaiset väitteet kuulostavat usein pelkältä viherpesulta, mutta aikaisempaa lahjapakkausta hypistelleenä ne kuulostavat ihan realistisilta.

Vanha, sivusta kirjan tapaan avautuva, laatikkomallinen pakkaus oli kaikessa komeudessaan vaikuttava, mutta samalla myös massiivinen. Viinikaapista se vei tilaa kahden pullon verran ja käytön jälkeen sen sisuksista löytyi aikakin kahta eripaksuista pahvia ja vahvaa muovia. Tähän verrattuna uusi Second Skin -pakkaus on huomattavasti kevyempi ja käytännöllisempi - puhumattakaan sen näyttävästä ulkomuodosta. Pullon ympärille kietoutuva kääre on myös uudelleensuljettava.

VIDEO: Avaamme tässä videossa Ruinartin paperista tehdyn second skin -lahjapakkauksen sekä itse samppanjapullonkin.

Elegantti maku

Ruinartin Blanc de Blancs on elegantti kuohuviini.

Hienot kuplat ovat kestävät.

Tuoksussa on tyylikästä paahteisuutta.

Kuohu tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä suussa.

Maku yllättää positiivisesti hedelmäisyydellään. Blanc de Blancs -tyyppinen viini on tuotettu ainoastaan Chardonnay-rypäleestä, joten viini on “karvalakki-samppista” pehmeämpää ja raikkaampaa.

Viini on paahteisen kuiva, mutta taustalta pilkistää runsasta kukkaisuutta, persikkaista makeutta, sitruksista pirteyttä ja kypsää omenaa. Tällainen monipuolisuus tekee viinistä erittäin kiinnostavan.

Ruinart on kokonaisuutena eleganssia huokuva tuote niin pakkauksen, pullon kuin makunsakin puolesta. Se onkin arvokas ja hieno lahja viinintuntijalle.

Ruinart Blanc de Blancs Champagne Brut (Second Skin) (79,90€), 4.5/5 tähteä
Ympäristöystävällistä paperista lahjapakkausta kehitettiin kahden vuoden ajan ja prototyyppejä valmistui seitsemän ennen lopullisen version hyväksymistä.
Kuvat ja video: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit