Hardys Nottage Hill -viinien litteä muovipullo säästää ympäristöä

Ympäristöystävällisyys on ajankohtainen aihe myös viinintuotannossa. Säästöjä tuovia muovipulloja on jo pitkään näkynyt myymälän hyllyillä, mutta Hardysin viime kesänä esittelemä innovaatio vie muovipullojen idean vielä pidemmälle.

Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc 2019 (9,98€)
Australialainen Sauvignon Blanc maistui mausteisen ja tomaattipohjaisen lohisopan kanssa.

Muovipullon idean tajuaa konkreettisesti keittiövaa'alla

Muovipullo voi ensi alkuun tuntua jopa huonolta idealta, sillä mieleen saattaa hiipiä kuvia Tyynenmeren muovintäyteisestä jätepyörteestä. Se on todellinen ongelma. Mutta muovilla on kuitenkin kiistattomia etuja verrattuna lasipulloon. Punnitsimme kokeeksi pulloja keittiövaa'alla ja listaamme tähän muutamia tuloksia.

 • Viini (neste) painaa viinistä riippuen noin 730 g/pullo
 • Mittasimme tyhjän Hardysin muovipullon painoksi 75g
 • Mittasimme erään tyhjän lasipullon painoksi 589g
 • Mittasimme toisen täyden lasipullon painoksi 1209g
 • Mittasimme raskaimman löytämämme täyden lasipullon painoksi 1965g
 • Tyhjän lasipullon paino vaihtelee 300 - 1200 g
 • Hardysin muovipullo painoi siis vain 6% siitä, mitä raskain lasipullo

Vain 6% raskaimmasta lasipullosta. Se on tosi vähän. Ja tämä Hardysin litteä pullo on tehty kierrätetystä PET-muovista, mikä parantaa entisestään energiatehokkuutta. Lisäksi viini on tuotu Eurooppaan isossa säiliössä, josta se on pullotettu vasta kotimantereellamme. Sekin säästää.

Keskimäärin muovipullon käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä noin puolella kilolla viinilitraa kohti. Se tuntuu merkittävältä määrältä. Lisäksi litteä muovipullo menee pienempään tilaan, sillä neljän lasipullon laatikkoon mahtuu 10 litteää muovipulloa. Säästöä syntyy siis rahtikustannuksissa litteän pullon kohdalla vielä enemmän.

Muovipullon etuna on myös kestävyys ja kätevyys. Se ei rikkoudu ja on kevyempi kantaa vaikkapa retkelle. Litteä pullo ei myöskään pyöri karkuun kallionrinnettä pitkin.

Yllä mainituista syistä muovi on tervetullut viinipullon materiaali, mutta yhtä hienostunut se ei ole kuin lasipullo. Pääasia, että kuluttajalla on kuitenkin mahdollisuus valita.

Hardys Nottage Hill -viinit

Hardys Nottage Hill -viinejä saa litteässä muovipullossa kahta eri laatua. Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc 2019 ja Hardys Nottage Hill Shiraz 2019 maksavat 9,98€ muovipullolta, joten varsin huokeista viineistä on kyse. Maistoimme molemmat viinit.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc on kepeän raikas, lempeän sitruksinen ja hillityn päärynäinen. Makuun tuo vivahteita vihreät aromit, jotka viittaavat yrtteihin. Kokonaisuus on helposti juotava ja puhdaspiirteinen.

Shiraz

Shirazin tuoksussa on jugurttia ja marjaisuutta. Suutuntuma on pehmeän hapokas ja hillomainen. Maun hedelmäisyys on luumuinen ja marjainen, vadelmaa ja karhunvatukkaa. Jälkimaussa esille tulee lakritsia ja mausteisuutta. Helposti nautittava kokonaisuus.

Litteä muovipullo on monellakin tavalla kätevä ja ympäristöystävällinen.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuotteet saatu maahantuojalta

Kommentit

 1. Ihmettelen sitä, että pullossa on maininta:sisältää mm maitoa ja munia???? Ihan ok viini kalan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, munia ja maitoa voidaan käyttää viinin suodattamiseen ja kirkastamiseen. Niistä voi periaatteessa jäädä jotain jäämiä viiniin. Siksi ne on mainittu.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit