Vuoden kuohuviini 2020: Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut

Lindauerin kuohuviinit ovat aikaansaaneet mitalisadetta jo vuosien ajan. Tänä keväänä Viinilehti valitsi tämän Special Reserve Blanc de Blancsin vuoden kuohuviiniksi. Sama viini voitti myös oman sarjansa Vuoden Viinit -kilpailussa. Katso tuore videoarviomme alta.


Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs

Lindauerin kuplajuomat ovat nauttineet niin suurta arvostusta, että meidän piti jopa analysoida asiaa jutussa Miksi Lindauer voittaa aina. Jutussa mainittu Lindauer Cuvée Brut tunnetaan nyt lyhyemmällä nimellä Lindauer Brut. Talon kuohuviineihin lukeutuu niin ikään voittoisa roseekuohuviini.

Special Reserve Blanc de Blancs on kotoisin Uuden-Seelannin pohjoissaarelta Hawke's Bayn ja Gisbornen alueilta. Meri-ilmasto tekee viineille ilmeisesti hyvää, sillä maussa on raikkaan mineraalisia ja vivahteikkaita tuulahduksia mereltä.

Sana blanc de blancs tarkoittaa sitä, että kuohuviini on tehty pelkästään Chardonnay-rypäleestä. Tämä nimitys on kotoisin Ranskasta. Chardonnayn käyttö tuo viiniin kapeamman, mutta toisaalta selkeämmän ja raikkaan hedelmäisen makuprofiilin. Lisäksi Chardonnay-kuohuviinien paahteisuus on tyyliltään omanlaistaan ja mielestämme jopa omaa luokkaansa.

Special Reserve Blanc de Blancissa on samppajamaista tyyliä, jollaiseen harvoin törmää tämän hintaluokan kuohuviineissä. Annamme siksi viinille erittäin hyvän arvion ja neljä tähteä viidestä. Katso alta videolta välittömät kommenttimme, kun maistoimme viiniä ensimmäistä kertaa.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut (15,48€), 4/5 tähteä


VIDEO: Viinikartan korona-ajan etätasting, arvio Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs -kuohuviinistä

Kaikki Viinikartan vappuaiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit vappuun


Kuvat ja video: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit