Viinilinna Riesling - rapea riesling pääsiäiseen

Kävimme viime viikolla Viinilinnan järjestämässä riesling-tastingissa Tampereen viinimessuilla. Ihastuimme Viinilinnan omalla nimellä myytävään rapsakkaan hapokkaaseen rieslingiin.


Viinilinna Riesling tulee Rheingausta Saksasta

Kaupan omat tuotemerkit ovat suosittuja Suomessa. Miksei myös viineissäkin? Olemme jo tänä vuonna nähneet Pirkka-viinien tulon Alkoon, joten Viinilinnan riesling ei yllättänyt. Viinilinna on viinimaahantuoja Solera Finlandin kuluttajille suunnattu viestintäkanava ja myös tuotemerkki.

Itse näen kaupan omat merkit niin, että niissä laatu on varmistettu, hinta-laatusuhde on korkea ja tyyli suomalaiseen makuun sopiva. Niin on myös Viilinnan rieslingissä.

Viinilinna Rieslingissä sokeria on 10 grammaa litrassa, mikä tarkoittaa puolikuivaa viiniä. Maistettu makeus kuitenkin taittuu helposti erittäin voimakkaan hapokkuuden ansiosta.

Hapokkuus ei ole pistävää, vaan herkullista ja pirteää. Sokerin ja hapokkuuden tasapaino on todella hyvä ja siitä muodostuu miellyttävä suutuntuma.

Samaa pirteän hapokasta tyyliä tehdään juuri Rheingaussa. Tätä tilausvalikoiman viiniä saa tällä hetkellä Alkoista monin paikoin, mutta jos ei satu omalta paikkakunnalta löytymään, suosittelemme tutustumaan myös muihin Rheingaun viineihin. Suurin osa Rheingaun tuotannosta on rieslingejä. Ne ovat miellyttäviä ja seurusteluystävällisiä viinejä, mutta eivät häpeile lainkaan ruokaviineinä.

Tässä klassisen makuisessa ja hyvinkin laadukkaan oloisessa rieslingissä maistuu vahva hedelmäisyys, omenaa ja kypsää sitruksisuutta. Lisäksi makua leventää miellyttävä petrolisuus ja mineraalisuus, jotka nostavat makuelämyksen uudelle tasolle.

Jos valmistat pääsiäisenä kalaa, kanaa, simpukoita, äyriäisiä tai kasvisruokaa, tämä riesling on moniottelija sopien hienommallekin kattaukselle.

Viinilinna Riesling on tyypillinen Rheingaun alueen herkullisen hapokas riesling. Se on myös tyylikäs ruokaviini. Valitsimme sen parhaaksi Viinilinnan maistattamista kuudesta rieslingistä. Se myös voitti Vuoden Viinit -kilpailussa oman sarjansa, Euroopan valkoviinit (13-18€). Siitä kultamitali.

Viinilinna Riesling Kabinett Trocken (14,99€), 4/5 tähteäKaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen

Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit