Siglo Tempranillo - pääsiäispöytään edullinen uutuus Riojasta

Pääsiäispöydän lampaan kaveriksi hakeutuu kunnon punaviinejä esimerkiksi Riojasta. Tämä riojalainen on edullinen ja monikäyttöinen pääsiäisviini.


Siglo Tempranillo - yleisviini monille lihaisille ruuille

Espanjan pohjoisosissa Riojassa tuotetaan paljon punaviiniä. Tammikypstyksen pituutta merkitään yleensä luokituksella crianza, reserva tai gran reserva, mutta muitakin ratkaisuja on. Siglo Tempranillosta ei merkintää löydy. Se on kuitenkin kypsynyt vuoden tammitynnyrissä, 50% ranskalaisessa ja 50% amerikkalaisessa tammessa. Ja tammen kyllä huomaa mausta, joten aidolle Riojan viinille maistuu.

Viinin tuoksu on melkoisen muheva, rustiikkinen ja tumman hedelmäinen.

Tiettyä maalaismaista fiilistä viinissä on, mitä korostaa myös hieno säkkikangas pullon ympärillä. Märkää säkkiä on alunperin käytetty viilentämään ja pitämään viini tuoreena joskus sata vuotta sitten. Nyt se on vain koristeena.

Maku on myös kivalla tavalla espanjalaisen rustiikkinen, mutta kuitenkin sen verran puhdaspiirteinen, jottei mitään ylilyöntiä ei ole.

Tärkeintä Siglo Tempranillon maussa on raikkaan eloisa hedelmäisyys piristävällä hapokkuudella.

Tyylistä tulee mieleen keskitäyteläinen Cabernet Franc tai Garnachakin.

Viinissä on kuitenkin myös potkua, sillä tanniinit ovat kantavat, joten mistään mehusta ei voi puhua.

Maku päättyy makeaan mausteisuuteen, mutta ei siis makeaan makuun, sillä sokeria on vain 3 grammaa litrassa. Kuivasta viinistä on siis kyse.

Siglo on oikein mainio kokonaisuus raikasta hedelmäisyyttä, tanniinista ryhtiä sekä tammisuutta rustiikkisilla ja mausteisilla vivahteilla. Siglo on keskitäyteläinen ja hyvä yleisviini niin lampaalle kuin naudanlihalle oli sitten kyse fileistä, kareista tai pataruuista.

Siglo Tempranillon ruokaviiniominaisuudet ovat monipuoliset. Viinin raikkaan hedelmäinen tyyli sopii erityisen hyvin naudanlihasta tehdylle ja smetanalla pehmennetylle stroganoffille. Testimme mukaan viinin ja ruuan välille syntyy tasapainoinen liitto.


Kaikki Viinikartan pääsisäisaiheiset jutut löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit pääsiäiseen

Kuvat: Viinikartta.fi
Viini on maahantuojan näytepullo

Kommentit

Suositut tekstit