Henkell Sparkling - Onko 5,5%:n kuohujuomasta viinin korvaajaksi?

Uuden alkoholilain myötä viime vuonna sallittiin kaikki korkeintaan 5,5-prosentin alkoholijuomat ruokakaupoissa. Kuin varkain tämä alkoi tarkoittamaan myös viinejä.

Henkell Sparkling 5,5 % on saatavilla ruokakaupoista.

Henkell 5.5 Sparkling on viinipohjainen juoma

Aluksi tuntui siltä, että kiistelty uusi alkoholilaki tarkoitti vain vahvempia A-oluita, sillä viinien tulo ruokakauppoihin ei ollut vielä tämän lain juttu. Jotkut viinit olivat kuitenkin jo valmiiksi niin alhaisia alkoholipitoisuudeltaan, että ne pääsivät kuin varkain kauppojen hyllyille. Yksi tällainen on oma suosikkini La Caliera Moscato d'Asti.

Sekin jäi minulta ymmärtämättä, että tottakai valmistajat pystyivät nyt valmistamaan uusia viinituotteita tasan 5,5-prosentin alkoholipitoisuudella. Ja näitä tuotteita sitten tulikin myyntiin. Yksi sellainen on on Henkellin 5,5%:n kuohujuoma.

Oma alkuperäinen mielikuvani 5,5-prosenttisista viineistä oli kuohuviini, joka eroaisi vain alkoholipitoisuudeltaan. Useamman kategorian tuotteen maistettuani näyttää kuitenkin siltä, että kyse on aivan eri tuotekategoriasta kuin perinteiset viinit. Kaikissa näissä viineissä tai viinipohjaisissa juomissa on enemmänkin vaikutteita muista poreilevista juomista kuin viineistä. Täyteläisyyttä tuova makeus ja leveä hedelmäisyys tuntuvat olevan näiden tuotteiden peruspiirteitä.

Henkell 5,5% on hyvin hedelmäinen, sitruksinen, persikkainen ja omenainen. Makeus ja suutuntuma tuntuvat samalta kuin spritzereissä. Tämän juoman sukulaisia kannattaakin hakea enemmänkin siidereistä, limonadeista, spritzereistä ja aromaattisuutensa puolesta jopa simasta. Kuohuviinistä muistuttaa mukava suussa pirskahteleva pehmeä kuohu ja viinimäinen hapokkuus.

Hyvää Henkellin 5,5-prosentin kuohujuomassa on pienempi alkoholipitoisuus ja helppous. Juoma on spritzer-tyyppinen ja heti valmista nautittavaksi. Vaikka 5,5-prosenttinen juoma ei mielestäni käy oikeasta viinistä, se toimii hyvänä vaihtoehtona esimerkiksi puolikuivalle siiderille. Henkell luokittelee etiketissään tämän tuotteen viinipohjaiseksi juomaksi, joten varsinaisesta viinistä ei siis ole tarkoituskaan olla kyse.

Jos kaipaat vähempialkoholista kuohuvaa ja pieni pyöristävä makeus sopii sinulle, Henkell on hyvä ja helppo vaihtoehto esimerkiksi vapun karkeloihin ja vappupiknikille.

Kuva: Viinikartta.fi
Tuote on saatu maahantuojalta.

Kommentit

Suositut tekstit