Uudenvuoden juhlaan André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

Perinteisellä pullokäymismenetelmällä tehty ranskalainen crémant on parhaimmillaan täysin samppanjaan verrattavissa oleva kuohuviini.

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut (19,98€)
Ranska, Bourgogne
Alkon vakiovalikoimassa

Kampasimpukoita, hedelmäsalsaa ja tyylikäs crémant

Kampasimpukoista saat herkullisen ja tyylikkään ruoan, kun tarjoilet ne sydänsalaatin lehdellä ja hedelmäsalsan kera.

Salsassa kokeilin erikseen kahta hedelmää, mangoa ja persimonia, joista jälkimmäinen sopi tyylikkään hedelmäiselle ja hapokkaalle crémantille täydellisesti, mutta myös mango hyvin.

Salsan (mangosalsa, persimonisalsa) reseptin löydät helposti netistä. Aineksista tuore korianteri, punasipuli, chili ja lime löysivät myös vaivatta parin kuohuviinistä. Mielestäni persimoni kuitenkin toimi tässä salsassa aavistuksen paremmin.

Näin tarjottuna kampasimpukat sopivat hienosti joulun alkupalapöytään tai uudenvuoden juhlaan cocktailpalaksi.

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut on tehty pääasiassa Chardonnaysta, mihin "blanc de blancs" viittaa, mutta sekoituksessa on myös vähän Aligotéa.

Viinissä on runsaat, mutta myös kestävät kuplat.

Värisävy on kuultavan keltainen.

Tuoksu on selvästi paahteinen ja monipuolisen hedelmäinen.

Kirpeän hapokas maku on monivivahteinen. Siitä löytyy kypsää sitrusta, ananasta, aprikoosia, keltaista omenaa, keltaluumua, paahtoleipää ja mineraalisuutta.

Tyylikäs maku tuo mieleen samppanjat.

Täydellinen ja samppanjaa edullisempi kupliva uudenvuoden juhlaan malja- ja ruokajuomana.

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut (19,98€), 4/5 tähteä




Sulata kampasimpukat ohjeen mukaan ja paista ne kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Minuutti per puoli riittää. Mausta suolalla ja pippurilla. Puolita simpukat veitsellä kahdeksi viipaleeksi.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit