Loimu 2024 - punaviiniglögi mesimarjasta, marja-aroniasta ja luumusta
Loimu-vuosikertaglögiä on tehty yli 15 vuoden ajan. Tämän vuoden maku on hunajaisista mesimarjoista, aromikkaista aronioista ja täyteläisistä luumuista.
Joka vuosi saamme maistaa uuden Loimu-maun. Viime vuoden luumupainotteisuus oli turhan raskas, mutta vaikka tänä vuonna on mukana samoja makuja, nyt on onnistututtu löytämään marjaista raikkautta ja tasapainoa.
Lue myös: Blossa 2024 Edinburgh
Loimu on väkevä glögi, jossa alkoholia on aiemmin ollut jopa 21 prosenttia ja sokeria peräti 170 g/l. Loimu koki kuitenkin keventymisen vuonna 2018 ja 2019, kun alkoholin määrä laski nykyiseen 15 prosenttiin. Myös sokerin on määrä on vähentynyt, ja on vuonna 2024 noin 140 g/l.
Yleisesti ottaen Loimu on suomalaisine marjoineen ja hedelmineen melko samanlainen ja varma tapaus vuodesta toiseen. Se on ehdotonta huippua glögeissä ja ei petä.
Alkoholi ja uutemainen marjaisuus muodostavat syvän täyteläisen kokonaisuuden.
Alkoholin poltetta voi esiintyä, jos glögi on liian kuumaa, mutta muuta pistävyyttä tai terävyyttä glögissä ei ole. Maku onkin hyvin pehmeä.
Mausteet ovat hyvin integroituneet, eikä eri mausteita pysty erottamaan kovin helposti. Mausteina on käytetty kanelia, neilikkaa ja kardemummaa. Siis pirparkakkumausteita.
Jälkimaussa ehkä kaneli nousee vähän esille yhdessä taatelin kanssa. Minusta aika hyvä tvisti.
Lämmittävä glögi kaamosaikaan. Suosittelen.
Loimu 2024 (15,99€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tiiviin marjainen ja luumuisen täyteläinen
Tausta
Lämmitä Loimu-glögi teräskattilassa vain siihen pisteeseen, kun se alkaa höyrytä. Valmistajan ohje on kuumentaa korkeintaan 60 asteeseen.Joka vuosi saamme maistaa uuden Loimu-maun. Viime vuoden luumupainotteisuus oli turhan raskas, mutta vaikka tänä vuonna on mukana samoja makuja, nyt on onnistututtu löytämään marjaista raikkautta ja tasapainoa.
Lue myös: Blossa 2024 Edinburgh
Loimu on väkevä glögi, jossa alkoholia on aiemmin ollut jopa 21 prosenttia ja sokeria peräti 170 g/l. Loimu koki kuitenkin keventymisen vuonna 2018 ja 2019, kun alkoholin määrä laski nykyiseen 15 prosenttiin. Myös sokerin on määrä on vähentynyt, ja on vuonna 2024 noin 140 g/l.
Yleisesti ottaen Loimu on suomalaisine marjoineen ja hedelmineen melko samanlainen ja varma tapaus vuodesta toiseen. Se on ehdotonta huippua glögeissä ja ei petä.
Luonnehdinta
Tiiviit makeat marjat hillomaisella suutuntumalla. Voi sanoa, että nyt on mehevyyttä kerrakseen.Alkoholi ja uutemainen marjaisuus muodostavat syvän täyteläisen kokonaisuuden.
Alkoholin poltetta voi esiintyä, jos glögi on liian kuumaa, mutta muuta pistävyyttä tai terävyyttä glögissä ei ole. Maku onkin hyvin pehmeä.
Mausteet ovat hyvin integroituneet, eikä eri mausteita pysty erottamaan kovin helposti. Mausteina on käytetty kanelia, neilikkaa ja kardemummaa. Siis pirparkakkumausteita.
Jälkimaussa ehkä kaneli nousee vähän esille yhdessä taatelin kanssa. Minusta aika hyvä tvisti.
Lämmittävä glögi kaamosaikaan. Suosittelen.
Loimu 2024 (15,99€), 4/5 tähteä
Loimu 2024 huomioita:
- Valmistaja: Lignell & Piispanen, Kuopio
- Tummanpunainen, mesimarjainen, mustikkainen, kevyen luumuinen, piparkakkumausteinen, lämmin
- Punaviinipohjainen
- Glögiin käytetty mesimarjaa, aroniaa, luumua, taatelitislettä ja joulumausteita.
- Sokeria 140 g/l
- Alkoholia 15 prosenttia
- Etiketissä talvinen metsä ja kynttilät
- Rajoitettu valmistuserä, kausituote
- Hinta 15,99€ (viime vuonna 15,48€)
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti