Coma Vella - viiden tähden huippupunaviini Prioratista

Espanjalainen Prioratin laatuviinialueelta tuleva Coma Vella hämmästyttää intensiteetillään.

Coma Vella 2017 (32,99€)
Espanja, Katalonia, Priorat
Saatavilla joissakin myymälöissä ja Alkon verkkokaupassa

Prioratin sekoitepunaviini haastaa tyylillään amaronen

Tausta

Kataloniassa Tarragonan kaupungin lähettyvillä sijaitseva Priorat on Espanjan parhaita viinialueita. Välimeren ranta on lähellä.

Viinin on valmistanut Mas d'en Gil, jonka käsialaa on myös keväällä arvioimamme grenache noir Bellmunt Vi de Vila 2016.

Molemmat viinit tulevat Bellmunt del Prioratista, joka on yksi kahdestatoista Prioratin "vi de vila" -viiniluokitellusta kylästä.

Alueen maaperä on liuskekivinen. Köynnökset (vanhimmat lähes 60-vuotiaita) kasvavat 300 metrin korkeudella itä-länsisuuntaisessa Vall de la Coma -laaksossa. Mereltä puhaltaa laaksoon viilentäviä tuulia. Karut olosuhteet tuottavat persoonallisia ja intensiivisiä viinejä.

Eri palstoilta kerätyt rypäleet käyvät erikseen terästankeissa. Lisäksi viini kypsyy 14 kuukautta 3000 litran, 1500 litran ja 225 litran tammitynnyreissä sekä kaksi vuotta pullossa.

Kuuden lajikkeen rypälesekoitteessa on muun muassa Grenachea, Cabernet Sauvignonia, Carignania ja Syrahia.

Luonnehdinta

Hieno tuoksu, jossa tummaa hedelmää, toffeeta ja alkoholia.

Todella täyteläinen ja runsas suutuntuma.

Vahva kehittynyt maku, jossa kirsikkaisuutta sekä karhunvatukkaista ja vadelmaista marjaisuutta. Lisäksi hedelmäisyydessä maistuvat luumu ja kuivatut hedelmät, kuten viikuna. Moninaiset hedelmäaromit ovat tyypillisiä sekoitepunaviineille.

Hillomainen hedelmäisyys saa eloisan luonteen raikastavasta hapokkuudesta. Makua tasapainottaa myös kantavat tanniinit.

Pitkä, mineraalinen ja hyvin intensiivinen maku jatkuu lakritsiseen, mausteiseen ja suklaiseen lopetukseen. Mikä makujen ilotulitus!

Kokeile tämän viinin kanssa esimerkiksi seuraavia ruokia: Iberico-possu, grillattu lammas, hirvitournedos, naudan entrecôte, grillattu tonnikala tai poronkäristys. Ja jos mielessäsi on juustoviini, Coma Vella on juuri sitä. Kypsyneet kovat juustot maistuvat tämän viinin seurassa jopa amaronea paremmin.

Coma Vella 2017 (32,99€), 5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit