Gillardi Dogliani Cursalet - hinta-laatua erikoiserässä

Juuri Alkon erikoiserään saapunut Gillardi Dogliani Cursalet 2019 tarjoaa poikkeuksellisen hyvää hinta-laatua ja myös kypsytyspotentiaalia.

Gillardi Dogliani Cursalet 2019 (19,98€)
Italia, Piemonte, DOCG Dogliani

Dogliani on paras dolcetto

Dogliani DOCG -viini tulee Piemontesta ja on aina tehty Dolcetto-rypäleestä, joka tunnetaan kyllä hyvästä hinta-laadusta ja ravintoloiden salaisena aseena. Yhtä lailla dolcetto tunnetaan nuorekkaana ja yksinkertaisena pizzaviininä. Dolcetto ja Barbera ovat osin samantyylisiä.

Tyylejä on kuitenkin monenlaisia (vrt. Dolcetto d'Alba). Runsaampaa dogliania pidetään parhaana dolcettona.

Lähellä Barolon aluetta valmistettu Gillardi Cursalet tehdään rypäleistä, jotka tulevat yli 90-vuotiaista köynnöksistä 500 metrin korkeudelta. Viileämpi alue ja pidempi kasvukausi tuottavat vivahteikkaan lopputuloksen.

Viini on kypsytetty terästankissa, mutta jo maun perusteella voi sanoa, että viiniä voi kellaroida ja kannattaakin, jotta tanniinit pyöristyisivät.

Syvän tumma väri. Muhkeassa tuoksussa on marjaa, luumua, sikarilaatikkoa ja kevyesti maanläheinen italosoundi.

Maku on täyteläinen, tumman marjainen, kirsikkainen, kypsän luumuinen ja mausteinen. Reippaat tanniinit kiristävät, mikä tarkoittaa toisaalta myös jykevää rakennetta.

Jos nautit nyt, dekantoi kolme tuntia. Muutama vuosi kellarissa tekisi viinille hyvää. Ruokasuosituksena tummat lihat ja vahvat juustot. Lahjaviininä arvostettu.

Samalta tuottajalta löytyy myös Gillardi Maestra Dolcetto di Dogliani 2019 (24,91€), vielä astetta vivahteikkaampi viini.

Gillardi Dogliani Cursalet 2019 (19,98€), 4/5 tähteä
Kuvat Viinikartta.fi
Viini saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit