Habla del Silencio - laadukas viinipullo on oiva joululahja

Extremaduran alueelta Espanjasta tuleva Habla del Silencio on lahjaviini, joka jää mieleen.

Habla del Silencio 2021 (23,99€)
Espanja, Extremadura

Lahjaviinin kuuluu säväyttää kahdesti

Laadukas viinipullo on oiva joululahja vaikka perhetutuille tai yhteistyökumppaneille. Parin-kolmenkympin panostuksella saa lahjan, joka ilahduttaa saajaa aivan varmasti. Lahjaviini on myös siitä hyvä konsepti, että sitä voi käyttää vuodesta toiseen - kunhan muistaa hankkia aina uuden viinin.

Lahjaviini on kuitenkin siitä haastava tapaus, että viinin pitää säväyttää kahdesti. Ensimmäinen vaikutelma tehdään, kun lahja avataan. Viinipullon ja lahjapakkauksen pitää olla niin tyylikkäät, että lahjan saaja varmasti ymmärtää saaneensa hienon lahjan. Tämä korostuu etenkin, jos lahjan saaja ei ole valveutunut viiniharrastaja.

Toinen vaikutelma tehdään, kun viini lopulta avataan. Viinin pitää lunastaa hienon ulkomuodon asettamat odotukset, eikä tällaista yhdistelmää ole aina helppo löytää.

Espanjalaisen Bodegas Habla -viinitilan Habla del Silencio on juuri tällainen yhdistelmä. Viinin mustavalkoinen lahjapaketti ja tummana kiiltävä pullo tuovat mieleen jopa muotimaailman huippubrändit. Tässä on lahja, joka jää varmasti mieleen heti. Lisäksi Habla del Silencio täyttää odotukset myös lasissa.

Tämä punaviini on elegantin tasapainoinen ja miellyttävä juotava. Viinin tammi tulee esiin etenkin tuoksussa. Aromeista löytyy hiiltä, tummia marjoja ja viilennettynä jopa pieni häivähdys savuisuutta.

Maultaan viini on täyteläisen marjainen ja sen tanniinit ovat juuri sopivat pitämään viinin ryhdissä. Mausteinen makumaailma jättää suuhun samettisen vaikutelman.

Kun antaa viiniä joululahjaksi, on aina varauduttava siihen, että viini avataan jo jouluna. Habla del Silencio ei ole täysin ideaali viini perinteiseen suomalaiseen joulupöytään, mutta se soveltuu hienosti muun muassa joulun juustoille.

Viini on myös erittäin hyvä seurusteluviini joulun lämpimiin hetkiin. Joulun jälkeen viiniä kannattaa nauttia esimerkiksi pitkään haudutettujen pataruokien kanssa.

Habla del Silencio on mielenkiintoinen lahjaviini myös valvetutuneemmille viiniharrastajille, sillä se on tuotettu Espanjan Extremedura-viinialueella. Alue tunnetaan paremmin ilmakuivatun Iberico-kinkun kotipaikkana, vaikka se on Espanjan neljänneksi suurin viinialue.

Extremeduran kerrotaan saaneen nimensä alueen sääolosuhteista. Talvet ovat kylmiä ja kesät todella kuumia, mikä luo omat haasteensa viininviljelylle. Aikaisemmin alueen viinejä on käytetty etupäässä sherryn valmistukseen, mutta uudet modernit viinitalot ovat nostaneet alueen omaa profiilia viime vuosina. Viiniharrastajalle tällaiset uudet tuttavuudet ovat aina mielenkiintoisia.

Habla del Silencio on erinomainen myös hinta-laatusuhteeltaan. Alkon myymäläsaatavuus on melko rajallinen, mutta kun on ajoissa liikkeellä (viimeistään 10.12.2023), ehtii viinit tilata lähi-Alkoon vielä hyvin ennen joulua.

Habla del Silencio 2021 (23,99€), 4/5 tähteä


Hable del Silencio on kolmen rypäleen sekoitus: Syrah, Cabernet Sauvignon ja Tempranillo.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit