Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay - monikäyttöinen laatuviini Uudesta-Seelannista

Saint Clairin Sawcut Chardonnay on pitkäaikaisia suosikkejamme. Olemme aiemminkin kirjoittaneet siitä. Halusimme nyt maistaa, onko uusi vuosikerta 2019 yhtä hyvä kuin aiemmat vuosikerrat.

Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay 2019 (20,29€)
Uusi-Seelanti, Marlborough

Marlboroughin tammikypsytettyä paahteisuutta

Tammikypsytetyn chardonnayn tunnistaa jo kaukaa, eikä yhdistelmä pääse yllättämään tälläkään kertaa. Viinin tuoksussa on tuttua paahteisuutta, joka tuo mieleen voilla maustetut popcornit. Kun poppareista pääsee yli, löytyy tuoksusta kuitenkin myös paljon kypsää hedelmää. Tämä lupaa hyvää!

Maultaan viini on kuivempi ja raikkaampi, mitä tuoksusta voisi päätellä. Tuoksusta tutut hedelmät vain korostuvat suussa. Viinistä löytyy jännittävää kypsää ananasta, trooppisia sitruksia ja makeaa punaista omenaa. Viinistä löytyy kuitenkin myös sopivaa hapokkuutta, joka taittaa hedelmäisyyttä miellyttävään suuntaan. Kokonaisuus on ilmeikäs ja mielenkiintoinen.

Viini on peräisin Uuden-Seelannin Marlboroughin lähettyviltä, Sawcutin viinitarhalta. Alueella vallitsee viininviljelykseen erinomaisesti sopiva mikroilmasto. Rypäleet poimitaan käsin ja viini valmistetaan huolella alusta loppuun saakka. Tämä myös maistuu lasissa. Tammisen ja kevyesti vaniljaisen vivahteen viini saa ranskalaisista tammitynnyreistä.

Pioneer Block Sawcut Chardonnay sopii mainiosti seurustelujuomaksi, varsinkin, jos tilanne kaipaa viiniltä vähän enemmän volyymiä. Viini sopii myös ruokapöytään, etenkin voimakkaiden kalaruokien kanssa. Myös grillattu vaalea liha ja voimakkaat juustot ovat oiva yhdistelmä tämän viinin kanssa.

Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay 2019 (20,29€), 4/5 tähteä


Useamman vuoden kokemuksella tästä viinistä täytyy todeta, että laatu on pysynyt vuodesta toiseen vähintään samana ellei parantunut.


Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit