Naughty Brgr Red Wine - mehevä shiraz burgereille

Burgerimies Akseli Herlevi toi toukokuussa myyntiin oman burgereille ja street foodille suunnitellun punaviinin. Pitihän sitä päästä maistamaan kunnon burgerin seurassa.

Naughty Brgr Red Wine hanapakkaus (32,99€ / 2.25l)
Australia, Victoria

Burgerviini Australian Victoriasta

Kaakkois-Australiassa Melbournen ympäristössä Victorian viinialueella tuotetaan monipuolisesti erilaisia viileän ilmaston viinejä. Rannikolta löytyy meri-ilmastosta hyötyviä viinejä ja sisämaassa etenkin mausteisella shirazilla on suuri rooli.

Naughty Brgr Red on täyteäinen, mukavan mausteinen ja selvästi pippurinen viini. Juuri pippurisuus tekee siitä erinomaisen kumppanin naudan burgerpihville.

Suutuntuma on lämmin ja hillomainen sekä mausteinen.

Hedelmäisyys maistuu ensin karhunvatukkahillolle, mutta sitten raikkaampi ja hapokkaampi mustaherukkaisuus tasoittaa.

Viini on hyvin pyöreä, sillä tanniineja on vain nimeksi. Mukavan mehukas hapokkuus tuo kuitenkin kokonaisuuteen ryhtiä.

Jälkimaku on mausteinen ja etenkin pippuri jää maistumaan suuhun.

Viinin hillomainen mehevyys on jopa liiankin runsasta, joten viini kannattaa viilentää noin 18 asteeseen. Se keventää suutuntumaa ja tuo aromit paremmin esille.

Toiset pitävät colaa oikeana burgerjuomana. Tai olutta. Mutta kyllä viinikin sopii. Naughty Brgr Red on tyyliltään juuri sellainen, mitä burgerviiniltä voi odottaa. Sen tumma tyyli sopii grilliruoalle, tanniinit eivät ota liiaksi roolia, pippurisuus maustaa jauhelihan, jäännössokeri sopii makeille kastikkeille ja mehukas hapokkuus lopulta raikastaa.

Naughty Brgr Red Wine hanapakkaus (32,99€ / 2.25l), 3/5 tähteä


Meidän hampurilaisessa majoneesia, lehtisalaattia, pihvitomaattia, black angus -jauhelihapihvi, cheddaria, sipulia ja Naughty burgersämpylä.

Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit