GEM Rosé - eteläranskalaista tyyliä hienoilla valoefekteillä

Gem Rosé on eteläranskalainen viini, jossa ensin kiinnittää huomion jalokiveä muistuttavaan pullon muotoon. Pullon design syntyi muotoilukoulun opiskelijakilpailun tuloksena.

Gem Rosé (12,99€)
Ranska, Languedoc
Saatavilla myös magnum-pullona

GEM Rosé on maultaan tuttua eteläranskalaista tyyliä

Etelä-Ranskan roseeviinityyli on jossain määrin hillitty, mutta toisaalta myös elegantti. Etenkin Provencen roseeviinit ovat maailmalla tunnettuja. Myös Provencesta länteen sijaitsevalla Languedocin alueella tehdään hyviä roseeviinejä. GEM Rosé tulee sieltä. Languedoc-Roussillonin alue on Ranskan suurin ja bulkkituotannon maineestaan huolimatta alueelta on alkanut tulla yhä parempia viinejä ja todellisia helmiä (vai timantteja).

GEM on luokitukseltaan Vin de Pays, mikä tarkoittaa viiniä pöytäviinin ja parhaimman AOC-luokituksen välissä. Tarkalleen ottaen se on Vin de Pays d'Oc eli Languedoc-Roussillonin alueelta tuleva viini. Luokituksesta ei voi suoraan päätellä tuottajan laatua, vaan laatuluokan, mihin käyttöön viini on yleensä tarkoitettu. Vin de Pays on vähintään hyvä käyttöviini.

GEM Rosén sävyssä on lohenpunaa.

Tuoksu on mieto ja ei herätä vielä moniakaan ajatuksia.

Maku on kepeän oloinen ja hedelmäisyys ei hyppää esiin, vaan maistuu hennompana ja kevyen kukkaisena.

Hedelmistä voi löytää mansikkaa, vadelmaa, granaattiomenaa, punaista omenaa ja persikkaa. Lisäksi alta nousee kivan sitrushedelmäisiä, sitruunankuorisia ja hieman greippiinkin viittavia hapokkaampia vivahteita. Kokonaisuuteen tuo lisäpotkua kevyen mausteinen jälkimaku.

GEM rosee on kepeä ja tasapainoinen käyttöviini, jossa on sopivasti hedelmää ja pehmeän hapokas perusmaku. Se maistuu sellaisenaan ja kesäisten salaattien seurassa. Testasimme viinin myös ranskalaisen bouillabaissen kanssa, eikä viini nolostunut mausteisen keitonkaan seurasta.

Gem Rosé (12,99€), 3,5/5 tähteä


Pohjan ja pullon yläosan kulmikkaat muodot sekä hieno viinin väri saavat yhdessä aikaan lähes valaisinta muistuttavan valoefektin. Lasikorkki viimeistelee designin.


Ranskalainen klassikkokalakeitto bouillabaisse nautitaan esimerkiksi roseeviinin, paahdetun leivän ja aiolin kanssa. GEM Rosé tulee samalta suunnalta kuin bouillabaisse ja oli testimme mukaan oikein sopiva viini tälle sopivasti mausteiselle hienolle keitolle.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit