Alexandre Bonnet Perle Rosée Brut - samppanja juhannukseen ja mansikoille

Samppanjaa voi hyvällä syyllä sanoa monipuolisimmaksi viiniksi, sillä se on yhtä aikaa juhlajuoma, seurustelujuoma ja laajasti erilaisille ruuille sopiva juoma. Tänä juhannuksena kannattaa kokeilla etenkin juhannusruokien ja jopa mansikoiden kanssa maistuvaa roseesamppanjaa.

Mansikoita, mascarpone-vaahtoa ja samppanjaa.
Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagne Brut (36,98€)

Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagne Brut

Tausta

Champagne Alexandre Bonnetilta saapui kesäkuun alussa neljä samppanjauutuutta Alkon valikoimaan. Se sai kiinnostuksemme heräämään ja päätimme ottaa ensin testiin vanhan tutun, jo muutaman vuoden valikoimassa olleen Perle Rosée Brutin. Ensi viikolla tulemme myös arvioimaan uutuuden, Alexandre Bonnet Expression Rosée Champagne Brutin. Jutun voit lukea tästä Äärimmäisen hieno roseesamppanja

Nämä molemmat roseesamppanjat ovat Pinot Noirista, mikä ei yllätä, sillä Alexandre Bonnet sijaitsee Les Riceys'n kylässä, Côte des Barin ala-alueella, joka on keskittynyt hedelmävetoisen Pinot Noir -samppanjan tuottamiseen. Tämä vuonna 1973 perustettu, eli suhteellisen nuori, samppanjatalo onkin erikoistunut Pinot Noir -roseesamppanjan valmistukseen.

Hinnaltaan roseesamppanja on aina tavallista samppanjaa kalliimpaa, joten noin 37 euron hinta tuntuu hyvältä tarjoukselta.

Luonnehdinta

Tämä on toinen kerta, kun maistan tätä samppanjaa ja oma aikaisempi mielikuvani oli bilesamppanja. Mielikuva on ehkä syntynyt pirteästä ja raikkaan punahedelmäisestä mausta, jota kohtuullinen määrä jäännössokeria pyöristää.

Mielikuvaa täytyy kuitenkin korjata, sillä Pinot Noirin metsämarjainen, mansikkainen, vadelmainen, kevyen puolukkainen ja hieman mausteinenkin aromikkuus kantaa helposti myös ruokaviiniosastolle.

Perle Rosée Brutin koralliin viittaava värisävy on hieno ja se loistaa auringossa myös metallisena, kuparinsävyisenä.

Maku on selvästi samppanjamineraalinen ja punasävyisen runsas. Rakenne on vahvempi kuin pelkässä bilejuomassa vaikkakin miellyttävän pehmeä kuohu tekee mausta helposti lähestyttävän.

Makua nostattaa sitruksinen hapokkuus ja mielenkiintoa tuo hento paahteisuus.

Alexandre Bonnet Perle Rosée Brut toimii erinomaisesti tunnelman kohottajana, mutta se maistuu myös juhannusruokien kanssa, sillä roseesamppanjat ylipäänsäkin ovat monipuolisia ruokaviinejä. Se toimii esimerkiksi paistettujen muikkujen, pariloidun tonnikalan, savustetun lohen, grillattujen äyriäisten ja hedelmäisten salaattien kanssa.

Yllättävää kyllä tämän samppanjan seurassa kannattaa kokeilla myös marjaisia jälkiruokia. Meillä mansikoiden ja vaniljauutteella maustetun mascarpone-vaahdon kanssa erittäin kuivaksi luokiteltu viini tahtoi muuttua makeassa seurassa normaalia makuaan kovemmaksi, mutta pieni kikka auttoi. Kun jättää vaahdon makeuttamatta ja antaa mansikan maun hetken tasaantua suussa, niin huomaa, miten roseesamppanjan punaisten marjojen aromit menevät jälkkärin kanssa hyvin yhteen.


Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagne Brut (36,98€), 4/5 tähteä


Pienet hienot kuplat.
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit