Alexandre Bonnet Expression Rosée - äärimmäisen hieno roseesamppanja

Maistoimme todella tyylikkään rosé de saignée -samppanjan Alexandre Bonnetilta. Tätä briljanttia uutuussamppanjaa saa Alkon erikoiseristä ja sitä haluaa siemailla vain pienen suullisen kerrallaan, jottei herkku loppuisi heti kesken.

Alexandre Bonnet Expression Rosée Champagne Brut (67,89€)
Alkon erikoiserä, saatavuus 60 pulloa

Huipputyylikäs roseesamppanja ihastuttaa

Tausta

Nyökyttelen hiljaa miettien, että tämä on paras tänä vuonna maistamistani samppanjoista. Enkä harmittele enää niin paljon koronan takia peruuntunutta Grand Champagne -tapahtumaa. Alexandre Bonnetin kotipaikka on Les Riceys'n kylässä Côte des Barin ala-alueella, jossa tehdään Pinot Noirista hedelmävetoisia samppanjoita. Ja nyt hedelmä todella maistuu.

Valmistustapa on saignée-metodi. Siinä murskatut Pinot Noir -rypäleet saavat hetken levätä käymisastiassa ennen kuin osa vielä vaaleaa mehua valutetaan pois ja valutettu osa käy erillisessä astiassa roseeviiniksi.

Lopputulos on yleensä normaalia roseeviiniä voimakkaampi viini, jossa on punaviinimäinen aromikkuus ja jopa tanniineja. Kuplat tähän viiniin syntyivät perinteisellä samppanjamenetelmällä pullokäymisessä.

Arvostelimme viime viikolla edullisemman Alexandre Bonnet Perle Rosée Champagne Brut -samppanjan, jota nautimme mansikoiden ja mascarpone-vaahdon kanssa. Miksi Expression Roséesta kannattaisi maksaa 30 euroa enemmän?

Listaa Alexandre Bonnetin samppanjat tästä

Hinta on hyvin perusteltu, koska Expression Roséessa maistuu huolellinen käsityö. Se on ilmeikkäämpi ja hiotumpi. Kaikki on mietitty tarkkaan ja lopputulos hipoo täydellisyyttä. Tämä on harvinaista herkkua.

Luonnehdinta

Punertava värisävy viittaa hieman kupariin. Kuplat ovat hienot ja kestävät.

Tuoksussa on reilua punamarjaisuutta mansikan ja vadelman muodossa. Lisäksi voi aistia samppanjamineraalisia vivahteita, joista tulee mieleen puhtaat purovesikivet.

Kuohu on pehmeä punamarjaisen kirpeällä kulmalla.

Aika voimakkaassa maussa on punaista makeaa marjaisuutta, mutta myös puolukan ja karpalon happamampia piirteitä, joita jäännössokeri kuitenkin tasapainottaa, eikä suuhun jää kitkeriä tai happamia makuja. Hapokkuudessa on myös kevyesti sitruksisuutta.

Paahteisuus on eleganttia muistuttaen vastapaistettuja croissantteja.

Hedelmäinen maku on huikean mehevä, miellyttävä ja raikas.

Suuhun jää paahteinen, kevyen mausteinen ja makean suolainen jälkimaku.

Alexandre Bonnet Expression Rosée on huolella tehty todella elegantti roseesamppanja. Tasapaino, herkullisuus ja pitkä aromikas maku on just eikä melkein. Hienot merenherkut, lohi, vaalea liha ja kohtuullisen makeat mansikkajälkiruuat saavat tästä samppanjasta kumppanin. Tai nauti aperitiivina tulppaaninmuotoisesta lasista.

Alexandre Bonnet Expression Rosée Champagne Brut (67,89€), 4,5/5 tähteä
Kuplat ovat hienot niin kuin pitääkin.


Kuvat: Viinikartta.fi
Näytepullo saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit