Sancrispino Bio Rosato - kätevä mökki- ja veneviini

Kevät on aikaa, jolloin uusia roseeviinejä saapuu Alkon valikoimaan. Tässä tuoreessa roseeuutuudessa on todella kätevä kartonkipakkaus ja viinikin maistuu hyvälle.

Sancrispino Bio Rosato (5,49€/0.5l)
Roseeviini, Italia, Sisilia

Sancrispino Bio Rosato kartonkitölkki

Kartonkipakkaus

Tämä viini teki positiivisen vaikutuksen. Osin siksi, että pakkaus on todella kompakti ja kestävän oloinen. Se menee yllättävän pieneen tilaan, vaikka viiniä löytyy puolikin litraa. Tällainen pakkaus on helppo ottaa mukaan piknikille, mökille tai veneeseen, jossa on rajoitetut tilat. Pakkaus on helppo avata ja sulkea ja korkki tuntuu pitävän uudelleen suljettunakin.

Pakkauksen puolen litran koko on hyvä, jos kokee, että kokonainen pullo on liikaa. Toisaalta näitä voi sujauttaa useamman kassin pohjalle, jos käyttötarvetta on enemmän. Viinin hinta pullokoossa olisi hieman päälle 8 euroa, joten edullisesta viinistä on kyse. Viini on luomua ja pakkauksen ekologisuus myös puhuttelee.

Luonnehdinta

Tällainen viini ei ole koskaan tarkoitettu hienosteluun, vaan helpoksi käyttöviiniksi. Sancrispinon alkuperä on Sisiliassa, joka on tunnettu hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Sen maistaa myös tästä viinistä, sillä pyöreä maku on puhdaspiirteinen ja selkeä.

Viini on tehty Nero d'avolasta, joka on saanut nimensä sisilialaisen Avolan kaupungin mukaan. Kuumassa ilmastossa viihtyvää Nero d'Avolaa ei aina pidetä arvossaan, koska siitä tuotetaan enimmäkseen edullista ja hedelmäisen helppoa viiniä. Toisaalta hinnat ovat laatuun nähden maltillisia.

Kevyehkön Sancrispino Rosaton maku on kuiva ja hapoiltaan pehmeä, mutta suun kostuttava. Hedelmäisyydessä ei ole minkäänlaista ylilyöntiä, vaan voidaan puhua hillitymmästä punaisesta hedelmästä ja marjaisuudesta. Jälkimaussa on kivasti mausteista potkua sekä hyvällä tavalla happaman herukkaisia vivahteita. Myös kokonaisuutta kantavaa mineraalisuutta on havaittavissa.

Sancrispino Rosato on hyvinkin viinillinen ja miellyttävä käyttöviini. Itse nautin tätä välimerellisten tapasten kanssa. Viini sopiikin loistavasti oliiviöljyssä marinoitujen kasvisten ja alueen leikkeleiden kanssa sekä tietysti seurustelujuomana.

Sancrispino Bio Rosato (5,49€/0.5l), 3/5 tähteä


Sancrispinon vaalea lohenpunainen sävy ja maun tyyli tuo mieleen Provencen roseeviinit.

Kuvat: Viinikartta.fi
Viini on maahantuojalta saatu näyte

Kommentit

Suositut tekstit