R3 Riesling - perinteistä Rheingauta huokealla hinnalla

Saksan Rheingausta tulee loistavia, etenkin seurusteluun sopivia riesling-viinejä. Maistoimme huhtikuun uutuuden, R3-rieslingin.


Rheingaun riesling on kosiskelevan hapokas

Tausta

Reinin varrella sijaitsevan Rheingaun rieslingin tunnistaa helposti. Maussa on useimmiten reipasta hedelmäisyyttä, pirteää hapokkuutta ja miellyttävää tunnistettavaa vivahteikkuutta. Sanotaan, että juuri Rheingaun riesling on seurusteluviiniksi sopivin saksalainen riesling. Eikä se ole ruokaviiniksikään mikään huono valinta.

R3 eli Rheingau Riesling Remastered on selvästi tehty tuotteeksi, joka toistaa alueensa tyypilliset ominaispiirteet hyvällä hinta-laatusuhteella. Se on myös tehty nykytyyliin luomuna ja vegaanille sopivaksi. Viinin on valmistanut perheomisteinen Corvers Kauter, jota on pidetty alueen nousevana tähtenä.

R3 on litrahinnaltaan Alkon halvin Rheingaun riesling, mutta alle viidentoista euron rieslingejä alueelta löytyy kyllä useita. Voit tutustua Rheingaun viinitarjontaan tästä.

Luonnehdinta

Viinissä on hedelmäinen ja hapokas tuoksu, joka on tuttua Rheingauta.

Suutuntuma on reilun hapokas ja sana "rapsakka" kuvaa sitä hyvin.

Maussa on mukavasti hedelmää, kuten omenaa ja päärynää, mutta myös aprikoosia, limeä ja sitruunankuorta. Poskissa myös häivähtelee mukavalla tavalla greippisiä ja hieman kitkeriäkin jälkivivahteita. Oman lisänsä makuun tuo tyypillinen riesling-mineraalisuus, kevyesti kukkainen aromaattisuus ja hento vihreä yrttisyys.

R3-rieslingissä on paketoitu yleensä vain premium-viineissä maistuva runsas ja tyylikkään mineraalinen maku edulliseen hintaan. Kyllä tätä kelpaa suositella, sillä viini on hintaansa parempi.

Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered Organic 2018 (12,90€), 4/5 tähteä


Maahantuojan mukaan R3 on hyvä parsaviini. Päätimmekin kokeilla parsaa kolmella tavalla. Paahdoimme uunissa suolalla ja pippurilla maustettua parsaa, joista osa kierrettiin pekonilla, toiset päällystettiin parmesaaniraasteella ja loput nautittiin sitruunanmehulla terästetyn voisulan kanssa. Tällä yhdistelmällä ei voinut mennä pieleen.


Kuvat: Viinikartta.fi
Pullo saatu maahantuojalta näytepullona

Kommentit

Suositut tekstit